Regija

Piksi: Nudili su mi i kule i gradove da dođem u Dinamo

Foto: Profimedia

U BEOGRADU će sljedećeg tjedna biti predstavljena knjiga "Piksi - sve za deset", o karijeri jednog od najboljih igrača u povijesti srpskog nogometa i aktualnog izbornika Srbije Dragana Stojkovića.

U knjizi su opisana i Stojkovićeva iskustva igranja protiv Hajduka i Dinama te anegdote o Ćiri Blaževiću. "Ćiro je vrlo simpatičan tip. Strahovito šarmantan, karizmatičan. Zaludio je cijelu Prištinu, gledali su u njega kao u Boga. Još s onim bijelim šalom oko vrata, imao si dojam da je upravo sišao s Marsa. Izuzetno inteligentan, ponekad previše vulgaran, ali to je bio njegov stil. Kada bi neko drugi tako psovao, zvučalo bi degutantno. Ali Ćiro je bio original i ljudi su ga voljeli slušati", ispričao je Stojković pa dodao da su ga zvali u Dinamo.

"Ćiro me je pokušavao na sve moguće načine uvjeriti da pređem u Dinamo. Čak je imao neku vezu u Nišu, nekog direktora pošte Novakovića, koji je radio za Dinamo. Dolazili su kod moje majke, obećavali kule i gradove. Svega je bilo."

Ipak, Stojković nije potpisao za Dinamo. Iz Radničkog je otišao u Crvenu zvezdu, a zatim u Marseille. Igrao je još za Veronu i japansku Nagoyu.