Piksi slavi veliku pobjedu: Osjeća se miris Europskog prvenstva, itekako se osjeća

Foto: Profimedia

SRBIJA je u ključnom dvoboju za plasman na EP u Njemačkoj iduće godine s 3:1 pobijedila Crnu Goru. Srbija je povela u 9. minuti krasnim golom Aleksandra Mitrovića vanjskim dijelom kopačke, no Stevan Jovetić poravnao je na 1:1 u 36. minuti silovitim udarcem poslije brze kontre.

S tim se rezultatom ušlo i u zadnjih 20 minuta utakmice, no onda su Srbi brzo zabili dva pogotka za pobjedu. Mitrović je prvo u 73. minuti poslije lijepe akcije i asistencije Dušana Tadića zabio za 2:1, a onda je četiri minute kasnije uzvratio asistenciju Tadiću, koji je preciznim udarcem s 20-ak metara postavio konačnih 3:1.

''Čestitke igračima''

"Osjeća se miris Europskog prvenstva, itekako se osjeća. Čestitam igračima na želji, volji, karakteru i na kraju kvaliteti. Zasluženo smo pobijedili. Ovo je velika pobjeda za Srbiju i vrlo smo blizu. Vratili smo se praznih džepova iz Budimpešte, po meni totalno nezasluženo.

Remijem ne bismo imali sudbinu u svojim rukama. Iako ne bi bila tragedija, ne bi ovisilo sve o nama, a željeli smo sami odlučivati o svojoj sudbini. Raduje me reakcija igrača koji su pokazali želju za pobjedom i ta želja se ostvarila'', nakon utakmice rekao je izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi.

''Bio sam potpuno miran''

Srbiji je za put u Njemačku na prvi Euro od 2000. godine dovoljan remi s Bugarskom u zadnjoj utakmici. Iako je Srbija do 74. minute imala samo 1:1, Stojković ističe da nije strahovao.

"Bio sam potpuno miran. I jučer i danas. Kao trener sam napravio sve da pripremim momčad na najbolji način. Znao sam da će igrači odraditi svoj dio posla onako kako treba. Uvijek postoji strah od negativnog rezultata, ali to je samo pokazatelj da poštujemo natjecanje u kojem se nalazimo. Ovo je borba za Europsko prvenstvo, natjecanje na kojem nismo bili 24 godine i ulog je zaista enormno veliki. S moje strane sam napravio sve da pripremim ove momke koji su dovršili posao na najbolji način.''