Piksi zaprijetio odlaskom i smijenio dva važna dužnosnika srpskog Saveza

Foto: EPA

NAKON neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je u skupini sa Slovenijom, Danskom i Engleskom osvojila dva boda i završila kao posljednja u grupi, reprezentaciju Srbije čekaju novi izazovi u Ligi nacija. Prvo će u Beogradu 5. rujna igrati protiv Španjolske, a tri dana kasnije gostuje u Danskoj.

Srbija će prvi put nastupati u Ligi A, koja je najviši rang Lige nacija, a to je izborila osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini Lige B posljednjeg izdanja, kada su igrali s Norveškom, Slovenijom i Švedskom. U odnosu na Euro, u reprezentaciji nema osam igrača, a izbornik Dragan Stojković Piksi (59) preživio je neuspjeh na Euru i najavio utakmice Lige nacija na press-konferenciji.

Piskijev ultimatum

Uoči reprezentativnog ciklusa s dužnosti su smijenjeni bitni dužnosnici FSS-a (Fudbalskog saveza Srbije), glavni tajnik Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga. Prema pisanju srpskih medija, glavnu ulogu u tome imao je izbornik Dragan Piksi Stojković.

Legendarni reprezentativac Jugoslavije i ikona Crvene zvezde navodno je svoj ostanak na klupi uvjetovao odlaskom spomenutog tandema. Među njima je već neko vrijeme tinjao sukob koji se produbio nakon Europskog prvenstva.

U Beogradu je održana sjednica FSS-a na kojoj nije bilo ni riječi o smjenama, ali je prema informacijama Telegrafa dan kasnije Piksi postavio ultimatum pa je hitno sazvana telefonska sjednica na kojoj su Tanjgi i Šurbatoviću uručeni otkazi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.