Regija

Piksija pitali da bira između Mitrovića i Haalanda: "On je moj Aleksandar Veliki..."

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

ZA MJESTO u elitnom razredu Lige nacija u utorak od 20:45 u Oslu se bore Norveška i Srbija. Te dvije reprezentacije trenutno su izjednačene po broju bodova, no Norveška ima prednost zbog pobjede u Beogradu. Stoga Srbija mora osvojiti sva tri boda za prolazak grupe.

Piksi smatra da Mitrović i Vlahović mogu zajedno

Utakmicu je na konferenciji za medije najavio srpski izbornik Dragan Stojković - Piksi, koji je dobio pitanje mogu li dvije srpske napadačke zvijezde, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, igrati zajedno. Stojković je na spomenuto pitanje ovako odgovorio:

"Naša formacija je ofenzivna. Dokazali smo da možemo igrati lijep nogomet i tako ćemo nastaviti bez obzira na to tko je na terenu. Ako vidite Mitrovića i Vlahovića, oni su ofenzivni, ali ne mora značiti da će igrati na istim pozicijama. Ipak, kad imate takva dva igrača, nije dobro da sjede na klupi. Za njih uopće nije problem biti u isto vrijeme na terenu."

"Haaland ili Mitrović?

Srpski izbornik dobio je i pitanje koga bi odabrao između Erlinga Haalanda i Aleksandra Mitrovića. "Ovisi o cijeni. Ovisi o tome koliko bi mi platili. Šalim se, naravno", nasmijao se Stojković pa ozbiljnije odgovorio:

"Obojica su u odličnoj formi. Igraju u Engleskoj, jako su produktivni i pogađaju iz svih pozicija. Imaju nevjerojatne karakteristike i profesionalci su. Imaju osjećaj za gol, znaju biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. Raduje me što su u formi, ali oni nisu isti. Nemoguće je imati dva ista igrača."

Konkretan odgovor glasio je ovako: "Zadovoljan sam sa svojim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, Aleksandrom Velikim, ne tražim ništa više od toga."