POSLJEDNJI PLES

Pippen: Posljednji ples nije bio točan, Jordan ga je napravio da bi se glorificirao

Foto: Getty Images

KAD JE ovog proljeća svijet sporta, u nedostatku pravih utakmica, potpuno okupirao Posljednji ples Michaela Jordana, jedna od glavnih tema bila je način na koji je prikazan Scottie Pippen.

Serija je prikazala sve kontroverzne trenutke iz Pippenove karijere, a nije posvetila dovoljno pažnje njegovoj važnosti za Chicago Bullse na samom parketu.

Američki mediji tada su pisali kako je Pippen bijesan na Jordana i ljutit što je uopće sudjelovao u snimanju jer nije znao u što se upušta. U srpnju je pak Pippen to demantirao i rekao da uopće nije ljutit jer nema razloga da ga vrijeđa nešto što se događalo prije 30 godina te da je serija bila prilika da se mladi upoznaju s košarkom u devedesetima.

Pippen: Poanta Posljednjeg plesa bila je veličanje i glorificiranje Michaela

Međutim, u intervjuu za Guardian konkretno je govorio Posljednjem plesu i rekao da su mu ipak neke stvari smetale te da je Jordanu rekao sve što misli o tome.

"Ne mislim da je Posljednji ples bio točan u smislu definiranja što se dogodilo u jednoj od najvećih era u povijesti košarke, kao ni što su postigla dva velikana, pa recimo i najveća momčad svih vremena. Mislim da dokumentarac to nije istaknuo. Mislim da je Michaelova poanta bila veličanje i glorificiranje sebe. Mislim da mu se to na određeni način i obilo o glavu jer su ljudi dobili priliku i da vide njegovu osobnost", rekao je Pippen.

Zaista, za ono što je predstavljano kao dokumentarac o Chicago Bullsima ispostavilo se da je serija o Michaelu Jordanu, bazirana na istinitim događajima. Mnogi sudionici te priče i svjedoci vremena to su već više puta potvrdili. Neki od njih također su mogli biti nezadovoljni načinom na koji su prikazani, poput pokojnog generalnog menadžera Jerryja Krausea ili Jordanova najvećeg rivala Isiaha Thomasa, a neki potpuno umanjenom relevantnošću u seriji u odnosu na stvarnu važnost u sportskom dijelu priče, poput Tonija Kukoča. On je čak izbrisan s kultne fotografije Bullsa kad su je pretvarali u naslovnicu serije.

 

Pippen je Guardianu rekao i da je razgovarao s Jordanom nakon završetka prikazivanja serije i da mu je rekao što misli o njoj.

"Rekao sam mu da nisam previše zadovoljan. On je to prihvatio i rekao: 'Hej, u pravu si.' I to je više-manje bilo sve", rekao je Pippen.

Svjestan je i Jordan manjkavosti svog "dokumentarca", ali Posljednji ples ispunio je svoju svrhu. Učvrstio je Jordanov kult ličnosti među starijim generacijama i predstavio ga mlađoj publici, potaknuo prodaju njegovih tenisica, zabavio mase gladne sporta u prvim mjesecima pandemije i donio pristojnu zaradu koja je preusmjerena u humanitarne svrhe. Pa zašto bi ga onda bilo briga za manjkavosti?
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.