LIGE PETICE

Pippo oduševljen bratom: Čuda čini s Laziom, najbolji je talijanski trener

Foto: Getty Images / Guliver Image

OVO je sezona braće Inzaghi.

Simone sjajno vodi Lazio i bori se za Scudetto u Serie A, a Filippo dominira drugom ligom s Beneventom i praktički je već u eliti.

Tri godine mlađi Inzaghi bio je nekad dobar napadač, ali ni izbliza kao legendarni Pippo. No zato je Simone za sada bolji trener, što dokazuje već sezonama, a posebno ove, kada ruši sve pred sobom te lovi Inter i Juventus, koji su mu uz utakmicu više daleko dva i pet bodova. 

S druge strane, Filippo je s Beneventom u 22 utakmice Serie B uvjerljivo prvi s čak 16 bodova više od drugog Pordenonea. Ostvario je 15 pobjeda i šest remija te doživio tek jedan poraz.

"Imali smo nevjerojatan prvi dio sezone. Sada imamo veliku prednost, ali idemo utakmicu po utakmicu, sve do konačnog povratka u Serie A. Prekrasan je osjećaj voditi ovakvu momčad i biti prvi s ovoliko bodova. Na početku smo bili među 5-6 favorita, a već neko vrijeme smo na vrhu. No ima se još igrati i želimo što prije potvrditi povratak u Serie A", rekao je Filippo Inzaghi za talijanske medije.

Embed from Getty Images

Naravno, odmah je uslijedilo pitanje o bratu Simoneu i njegovoj nestvarnoj sezoni s Laziom.

"Moj brat čini čuda s Laziom. Ako mene pitate, Simone zaslužuje priznanje za najboljeg trenera u Italiji. Nagradu je zasluženo dobio trener Atalante Gasperini, ali ga je Simone izbacio u Kupu, pa i on zaslužuje takvo priznanje", rekao je Pippo pa odgovorio ima li Lazio šansi u borbu za Scudetto.

"Prije svega, mislim da bi za sve u Laziju odlazak u Ligu prvaka bio ispunjenje sna. Juventus i Inter imaju bolje momčadi od Lazija, ali sanjati naslov prvaka ne košta ništa", zaključio je Inzaghi. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.