TRANSFERI

Piše se da je Gorica odbila Bjeličinu ponudu za Lovrića. Evo što je istina

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"GORICA je odbila Osijekovu ponudu za Kristijana Lovrića jer čeka da joj se javi inozemni klub zainteresiran za njenog najboljeg igrača", pišu danas hrvatski mediji. Tim povodom nazvali smo Nenada Črnka, predsjednika Gorice. On odlučno demantira spomenute natpise.

"Nisam mogao odbiti Bjelicu jer se nismo ni čuli"

Grafika: Sofascore za IndexSport

"Bjelicu nisam odbio jer se nismo ni čuli, čak nemam ni njegov broj. Lovrić je sigurno jedan od poželjnijih igrača u HNL-u, a to je zaslužio svojim igrama i statistikom na terenu. Za koji novac će na kraju promijeniti klub, ako se to uopće i dogodi, ovisi o mnogo detalja. Bitnije od novaca za nas i igrača je da mu karijera i dalje bude u uzlaznoj putanji", poručio je Črnko.

Osijekov menadžer zna gdje je najbolja zamjena za Bočkaja

Nakon što je Osijek, koji je ozbiljan konkurent za naslov, senzacionalno svog ključnog igrača Petra Bočkaja usred sezone prodao Dinamu, jednom od triju suparnika u borbi za titulu, hitno mu treba dostojna zamjena. Bjelica, koji je u Osijeku menadžer engleskog tipa, užurbano je traži.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Na lijevom krilu u HNL-u nema bolje od one u Gorici. Kristijan Lovrić jedan je od najboljih igrača lige, u najboljim godinama (26) i u životnoj formi, koju potvrđuje i ove sezone. Zato je logično da ga Osijek želi, ali i Gorica ima svoje adute. Lovrića s njom ugovor veže još godinu i pol.

Kako smo saznali, Osijek će za Bočkaja dobiti između 2 i pol i 3 milijuna eura odštete, a otprilike taj iznos voljan je dati za Lovrića.