Pjevao je Hajdukove pjesme, a sad je zabio na Poljudu i ušutkavao Torcidu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U 84. MINUTI utakmice između Hajduka i Rijeke na Poljudu Matija Frigan iskoristio je ubacivanje s desne strane i zabio svoj treći gol u posljednje tri utakmice i sedmi ove sezone. Tim golom glavom povisio je Rijekinu prednost na 2:0, a onda krenuo u burnu proslavu pogotka. 

U veljači prošle godine pojavila se snimka na kojoj Rijekini juniori pjevaju Hajdukove navijačke pjesme. Jedan od njih bio je i Frigan, Rijekin nogometaš na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu. Tada je pjevao koliko voli Hajduk. Dva mjeseca kasnije zabio mu je gol koji je do 87. minute utakmice na Poljudu i pogotka Marka Livaje izazivao dramu u splitskom klubu jer ga je kočio u utrci za naslov državnog prvaka.

Frigan je, podsjetimo, u društvu pjevao: "Volim te, Hajduče, otkad znam za sebe. I nakon pobjede i kad ti ne ide, uvijek sam uz tebe." Dogodilo se to nakon pobjede Rijekinih seniora od 3:1 na Poljudu kod Hajduka.

Burna proslava

Rijeka ga je suspendirala i kaznila, a sam se Frigan kasnije oglasio videom s porukom: "Ispričavam se navijačima Rijeke, posebno Armadi. Rođeni sam Riječanin i obožavam svoj klub i grad. Pokušat ću da se to više nikad ne ponovi."

Frigan ne samo da je tada zabio za 1:1 u utakmici s Hajdukom na Poljudu nego je svoju proslavu gola odradio u trku pred Torcidom, stavljajući pritom znakovito prst na usta. Slavio je bez ikakve zadrške i sada.

Utakmica je završila pobjedom Rijeke 2:1.