BOKS

Pobijedio je Hrgovića i uzeo zlato. Englezi pišu da je možda sve bilo namješteno

Foto: EPA-EFE

ENGLESKI Daily Mail donosi priču o potencijalno velikoj aferi u svijetu boksa.

Tony Yoka, francuski boksač koji je svladao Filipa Hrgovića u polufinalu Igara u Riju, a zatim protiv britanskog boksača Joycea uzeo zlato, mogao bi ostati bez medalje.

Svjetski poznati pravnik specijaliziran za sport Richard McLaren proveo je istragu s nekoliko boksačkih stručnjaka diljem svijeta, a taj izvještaj bi uskoro trebao postati javan. U izvještaju navodno piše da je postojala jasna tendencija sudaca da idu na ruku francuskim i uzbekistanskim borcima.

McLaren je pokrenuo postupak na temelju istrage u Međunarodnoj boksačkoj federaciji koja je pokazala da postoje snažne sumnje u vezi bivšeg izvršnog direktora organizacije, Francuza Karima Bouzidija i više sudaca.

Daily Mail čitavu priču piše u kontekstu finalne borbe u kojoj je Yoka svladao britanskog predstavnika Joycea, ali se i Filip Hrgović već nakon polufinala žalio na sudačku odluku te smatra da je bio bolji od Francuza. Zasad nisu poznate posljedice u slučaju da se sumnje pokažu opravdanima.

Yoka se ranije ovog mjeseca borio i sa splitskim borcem Petrom Milasom u profesionalnom meču na Roland Garros stadionu te je slavio tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.