ATP

Pobjeđivao je Đokovića, Federera i Nadala, a sad je dao svoj sud o najvećem ikad

Foto: Imago Sports/Guliver

FERNANDO Gonzalez, bivši čileanski tenisač koji je u karijeri osvojio 11 ATP titula i držao peto mjesto ljestvice, odgovorio je na pitanje tko je za njega najveći tenisač svih vremena. Obično se u taj kontekst guraju Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer, trojac s 20 osvojenih Grand Slam naslova.

Gonzalez je igrao protiv svih njih, s nekima više, s nekima manje uspješno. Pobijedio je Federera jednom u 13 mečeva, Nadala triput u 10, a s Đokovićem ima pozitivan omjer od dvije pobjede i jednog poraza.

Nisu Grand Slam naslovi jedino mjerilo

"Prije deset godina bilo je nevjerojatno da itko osvojio 10 Grand Slam naslova, a sad imamo trojicu s 20 i to je čudesno. Što se brojki tiče, uvjeren sam da će Novak imati najviše Grand Slamova, a možda i najbolju statistiku, ali za mene postoje drugi faktori koji odlučuju o tome tko je najveći", rekao je Gonzalez.

"Mislim da ne možete reći, ovaj igrač ima najviše titula i on je najbolji. Možete odabrati svog tenisača zbog njegovih igara, a moj je Roger. Za mene veću klasu imaju njegov jednoručni bekend, servis i volej i stil igre. Novak izgleda kao da ne može promašiti lopticu, a Rafa trči na sve strane s bolovima u cijelom tijelu. Teško je reći tko je najveći", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.