POČETAK NOVE ERE NiKo i FaZe Clan su osvojili ELEAGUE Premier i nastavili dominaciju

Foto: ELEAGUE

FaZe Clan je pobjedom nad Astralisom u finalu osvojio ELEAGUE CS:GO Premier i pola milijuna dolara. Nikola "NiKo" Kovač i društvo su tako nakon ESL One turnira u New Yorku osvojili drugi turnir u nizu i s obzirom na upitne nastupe brazilskog SK Gaminga, konkuriraju za poziciju najboljeg CS:GO tima na svijetu. 

>>Nikola "NiKo" Kovač igrat će u tri milijuna kuna vrijednom finalu ELEAGUE CS:GO Premiera
 
U subotu u 4 sata po našem vremenu, FaZe Clan i Astralis u ELEAGUE studiju krenuli su u odabir mapa koje će se igrati u finalu, na kraju je FaZe odabrao Cache, dok su se Danci odlučili za Overpass. Håvard "rain"Nygaard odlično je otvorio mapu s četiri killa u pištolj-rundi, s kojom je FaZe odlično otvorio finale. Međutim, Astralis se ubrzo vraća i dominira prvim poluvremenom na CT strani koju završavaju s ogromnih 12:3. Problem je u tome što FaZe Clan nije bio spreman tako lako prepustiti svoju mapu.
 
U drugoj pištolj-rundi odlično otvara NiKo s tri killa i FaZe započinje svoj povratak. Pojedinci u FaZeu konstantno su nadigravali protivnike na individualnoj razini, često ubijajući nekoliko protivnika u rundi. FaZe je konstantno resetirao ekonomiju Astralisa koji je igrao lošu T stranu, da bi se FaZe potpuno vratio u meč i na kraju pobijedio na Cacheu 16:14.
 

 
Overpass nije bio ni približno napet. Astralisu je pripala prva pištoljka, da bi FaZe Clan u svom stilu osvojio drugu rundu s Deaglom i CZ-ovima. FaZe je odlično odigrao CT stranu koja je ovoga puta nakon poluvremena otišla na njihovu stranu rezultatom 12:3, da bi ubrzo nakon toga i osvojili meč rezultatom 16:7. 
 
FaZe Clan polako, ali sigurno slaže kockice i postaje najbolji CS:GO tim na svijetu. Mnogi su se zapitali može li toliko zvijezda igrati u istom timu, a samo nakon par mjeseci FaZe je ušutkao kritičare i osvojio dva velika turnira, a mogu igrati još brže i bolje. Mogla bi ovo biti nova era CS:GO esporta nakon one Fnatica i SK Gaminga.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.