POČETAK SPLITSKOG POLUMARATONA Trčat će oko 3500 trkača iz više od 40 zemalja

Foto: Splitski polumaraton

DANAS se u splitskim Gripama održala novinarska konferencija vezana za 18. Splitski polumaraton i otvorenje sportskog sajma "Maratonski grad".
Konferenciji su nazočili: zamjenica gradonačelnika Grada Splita Jelena Hrgović, županijski pročelnik za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja, predsjednik Organizacijskog odbora Splitskog polumaratona Kristijan Sindik, srpska olimpijka Ana Subotić, Dina Levačić te hrvatske olimpijke Marija Vrajić-Trošić i Matea Matošević-Hačić.
 
Osamnaesti Splitski polumaraton, manifestacija koju organizira Maraton klub Marjan, najveći i najpoznatiji maratonski klub u Dalmaciji i jedan od najvećih u Republici Hrvatskoj, sportskog je i humanitarnog karaktera. Na ovogodišnjem izdanju, od 23. do 25. veljače, očekuje se oko rekordnih 3500 sudionika iz više od 40 zemalja iz cijeloga svijeta. 
 
Ususret 18. Splitskom polumaratonu predsjednik Organizacijskog odbora Splitskog polumaratona Kristijan Sindik potvrdio je kako je, unatoč najavljenim vremenskim neprilikama, sve spremno. Dodao je kako na Splitski polumaraton u nedjelju dolazi i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik koji će sudjelovati u humanitarnoj utrci na pet kilometara. Kazao je i kako je zbog vremenskih neprilika otpao dolazak slovenskog predsjednika Boruta Pahora koji je trebao biti veliko iznenađenje utrke i čiji je dolazak bio potvrđen.
 
Dina Levačić, prva Hrvatica koja je preplivala La Manche, rekla je da joj je čast što je dio Splitskog polumaratona jer ima humanitarnu notu.
 
 
Srpska olimpijka Ana Subotić, jedna od najboljih maratonki u regiji u posljednjem desetljeću, sudjelovala je na Splitskom polumaratonu prije dvije godine i osvojila treće mjesto. Ove se godine, kaže, nada da će biti bolje plasirana. Uvjerena je kako će sportski duh trkača pobijediti loše vrijeme te kako će svi zajedno uživati u utrci. 
 
Hrvatska olimpijka Marija Vrajić-Trošić, žena s najviše istrčanih maratona u Republici Hrvatskoj, izjavila je da je sretna što je dio Splitskog polumaratona i dodala kako je veseli što su ljudi u Hrvatskoj počeli sve više trčati. 
 
Mlada domaća olimpijka Matea Matošević-Hačić zahvalila je na pozivu. Dodala je da se na loše vrijeme ne može utjecati, ali da se može uživati u polumaratonskom spektaklu.
 
Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović poručila je da je Splitski polumaraton postao jedna vrlo ozbiljna sportska priča koju treba promovirati. Pozvala je sve Splićanke i Splićane da iziđu na trasu i podrže trkače.
 
Županijski pročelnik za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja naglasio je turističku važnost Splitskog polumaratona za Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju jer u ovo doba godine dovodi preko deset tisuću gostiju u grad podno Marjana.
 
Nakon završetka medijske konferencije zamjenica gradonačelnika Splita Jelena Hrgović proglasila je otvorenim sportski sajam "Maratonski grad".
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.