HNL

Pogledajte autogol kojim je Hajduk slomio Goricu. Očajni golman pao je na koljena

Screenshot: Hajduk Split Facebook

HAJDUK je jučer s 1:0 pobijedio Goricu u drugoj utakmici 31. kola HNL-a igranoj od 20:05 na Poljudu. U prvom susretu dana, igranom od 18 sati na Maksimiru, Dinamo je s 3:0 savladao Istru i podebljao prednost na vrhu. Hajduk se ovom pobjedom vratio na razmak od sedam bodova, a u srijedu ga očekuje zaostali derbi upravo s Dinamom.

Pobjedu Hajduku protiv Gorice donio je stoper momčadi Samira Toplaka. Nakon akcije koja je počela daleko u polovici Hajduka, od vratara Lovre Kalinića, Hajduk je uspio doći do pozicije za centaršut s lijeve strane obrane gostujuće momčadi. Od tamo je ubacio Mikanović, a loptu je očistio Pršir.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK HAJDUKA

Ipak, lopta koju je Pršir glavom izbacio iz kaznenog prostora nije letjela daleko, već je završila na vrhu kaznenog prostora, gdje ju je na udarac dočekao Josip Vuković. Veznjak Hajduka je opalio, a onda se na putu prema golu lopta odbila od Jovičića, koji je htio blokirati udarac, prevarila Kotarskog i završila u mreži. Golman Gorice u očaju je pao na koljena, ali pomoći više nije bilo.

Pročitajte više