Pogledajte kako izgledaju naslovnice u Italiji na dan utakmice protiv Hrvatske

Grafika: Index

HRVATSKA danas u 21 sat protiv Italije na Red Bull Areni u Leipzigu igra odlučujuću utakmicu za prolazak skupine na Euru. Uoči zadnjeg kola Hrvatska je posljednja momčad grupe B s jednim osvojenim bodom u utakmicama protiv Španjolske (0:3) i Albanije (2:2). Iako postoje kombinacije prema kojima bi Hrvatska mogla proći u osminu finala s remijem, jasno je da protiv Italije mora ići na pobjedu. Očekivano, naslovnicama talijanskih sportskih listova dominira utakmica na Euru.

La Gazzetta dello Sport tako ima istaknut naslov "Mi smo Italija" koji se nalazi u srcu obojenom bojama talijanske zastave. Na naslovnici još navode da je Italiji remi dovoljan da završi kao drugoplasirana i kvalificira se, ali čak i ako izgubi, može ići dalje. Navode da Spalletti sprema četiri izmjene te da će igrati napadač Mateo Retegui. Još navode da u osmini finala mogu dobiti Švicarsku ili Njemačku.

Il Corriere dello Sport na naslovnici navodi da sada cijela država čeka iskupljenje Italije protiv Hrvatske (op. a. nakon poraza od Španjolske). I oni se fokusiraju na to da će izbornik Luciano Spalletti promijeniti četiri igrača te da je sada trenutak za formaciju 4-2-3-1 s Reteguijem u napadu. Također postavljaju pitanje: "Remi je dovoljan?"

Na naslovnici Tuttosporta nalazi se veliki naslov "Zajašimo azurni val", što je, dakako, insinuacija na talijanske reprezentacije. Osim nogometa, naslovnicama dominira i talijanski tenisač Jannik Sinner koji je osvojio turnir u Halleu, a Tuttosport za utakmicu protiv Hrvatske navodi: "Spallettijeva reprezentacija nakon 'muke' protiv Španjolske više ne može podbaciti." Prenose izjavu izbornika da će napraviti promjene i Sinnerovu poruku da će biti uz reprezentaciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.