Plivanje

Čudesna djevojčica iz Mostara je druga najbolja plivačica na svijetu. Ići će na OI

Foto: Plivački klub Orka

LANA PUDAR iz Mostara ispisala je povijest Bosne i Hercegovine nakon što je postala prva plivačica koja je isplivala olimpijsku A normu.

Ima samo 15 godina, ali je trenutno ispred nje samo svjetska seniorska rekorderka

Pudar je jučer u finalu Otvorenog prvenstva Srbije u disciplini 100 metara delfin imala vrijeme 57:37 sekundi, što je bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Usput, to je drugo najbolje vrijeme u svijetu u 2021. godini.

No, ne bi sve to bilo toliko spektakularno da se radi o starijoj djevojci. Poanta je što Lana ima samo 15 godina.

Djevojčica iz Mostara je trenutno druga u svijetu u disciplini 100 metara delfin, a ispred nje je samo svjetska rekorderka Sarah Sjoestroem iz Švedske, koja je u veljači ovu dionicu isplivala za 57:34 sekunde. Bila je samo tri stotinke brža.

Komentatori su odmah kazali da je pitanje tko će biti drugi, a ne prvi

Na natjecanju u Srbiji komentatori su odmah kazali da je samo pitanje tko će biti drugi, a tko treći, jer je prvo mjesto bilo namijenjeno djevojčici iz Mostara.

Pored nje su plivale mnogo starije djevojke, ali ona je bila daleko ispred svih. Van bazena je očigledno da se radi o djevojčici, ali kada pliva stvari izgledaju mnogo drugačije.

Plivanje upisala da može ići na more, a sada piše povijest

"Ovaj rezultat je vrijeme srebra sa zadnjeg seniorskog Europskog prvenstva održanog u Glasgowu. Isto tako, ovaj Lanin rezultat je vrijeme finala sa zadnjih olimpijskih igara u Riju. I ne treba posebno naglašavati da je s ovim rezultatom oborila sve rekorde Bosne i Hercegovine, jer je ovaj rezultat koji nosi 904 FINA boda uvjerljivo najbolji rezultat u povijesti bh. plivanja. Sasvim sigurno je da će Lana biti i najmlađa sudionica Olimpijskih igara Tokiju", napisali su iz Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara u kojem Lana trenira.

Lana je kćerka bivšeg Veležovog golmana Velibora Pudara, a u jednom od svojih intervjua je kazala da se na plivanje upisala kako bi s roditeljima mogla ići na more. Ispostavilo se da piše povijest svoje zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.