Pogledajte kako je Haaland povijesnim golom donio važnu pobjedu Cityju

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Brentford 1:0 u zaostalom 18. kolu Premier lige. Europski i engleski prvak slavio je pogotkom Erlinga Haalanda iz 71. minute. Norveški centarfor iskoristio je veliku pogrešku gostujućeg stopera Kristofera Ajera i rutinski pogodio za važna tri boda Cityja u borbi za naslov prvaka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Fenomenalni Haaland

Haalandu je ovo bio 22. gol u 28. nastupu ove sezone u svim natjecanjima. U Premier ligi ovo mu je bio 17. pogodak, a ima i pet asistencija. Haaland je pogotkom Brentfordu uspio postići to da je zabio svakome klubu u ligi barem jedan gol. U City je stigao u srpnju 2022. iz Borussije Dortmund za 60 milijuna eura.

Kovačić igrao nekoliko minuta

Joško Gvardiol propustio je ovaj meč zbog ozljede gležnja, a Mateo Kovačić ušao je u 89. minuti umjesto Juliana Alvareza. City je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto nakon 25 odigranih kola. Zaostaje bod za vodećim Liverpoolom i ima bod više od trećeplasiranog Arsenala. U sljedećem kolu City gostuje kod Bournemoutha. Liverpool dočekuje Luton, a Arsenal je domaćin Newcastleu.