Hrvatski nogometaši

Pogledajte kako je hrvatski veznjak namjestio dva gola u ludom okršaju s devet golova

Foto: Profimedia

HRVATSKI nogometaš Kristijan Bistrović dao je svoj obol u pobjedi svojeg Fatih Karagumruka protiv Konyaspora 5:4 nakon produžetaka u osmini finala turskog Kupa. Bistrović je za domaći sastav odigrao svih 120 minuta, a asistirao je za prvi pogodak na susretu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ASISTENCIJE

U sedmoj minuti namjestio je pogodak Mercanu. Gosti su golom Amiltona nakon točno sat vremena igre vodili 3:2, ali je tada rezultat na domaću stranu okrenuo talijanski nogometaš Fabio Borini, koji je u igru ušao u 65. minuti, a golove za 3:3 i 4:3 je postizao u 67. i 80. minuti iz jedanaesteraca.

No u 87. minuti Konyaspor se vratio u igru pogotkom Cagirana, nakon čega se drama preselila u produžetke. U njima se trenutak odluke dogodio u 101. minuti. Opet je 23-godišnji hrvatski nogometaš Bistrović bio asistent, a pogodak je zabio Mor. Do sada je uz Fatih Karagumruk četvrtfinale tamošnjeg kupa izborio Gaziantep.

U Turskoj je na posudbi

Podsjetimo, 23-godišnji hrvatski nogometaš je u Turskoj na posudbi iz moskovskog CSKA. Bistrović je od 2019. do 2021. godine bio standardni član hrvatske reprezentacije do 21 godine, a od 2014. do 2018. je nosio dres hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa. Iz Koprivnice se otisnuo u moskovski CSKA, gdje je do sada već igrao na jednoj posudbi.

Naime, drugi dio prošle sezone je kao posuđeni igrač odradio u Kasimpaši, gdje je upisao 20 prvenstvenih nastupa. Sada seli u Fatih Karagümrük koji se trenutačno nalazi na 13. mjestu ljestvice dvadeset klubova. Tijekom prvog dijela aktualne sezone Bistrović je za CSKA upisao osam nastupa te je pritom postigao dva pogotka (jedan u prvenstvu i jedan u Kupu).

Bistrović je bio jedini igrač koji je zabio gol Dinamu prošle sezone u grupnoj fazi Europa lige. Bilo je to u šestom kolu kada je na Maksimiru postavio konačni rezultat (3:1). Bez njegovog gola Dinamo bi ušao u povijest kao jedna od rijetkih momčadi koja nije primila gol u grupnoj fazi otkad se igra u ovom formatu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.