VIDEO Livaja je izbio na vrh liste strijelaca. Ima priliku ispisati povijest lige

Foto: Hajduk.hr

HAJDUK je u 16. kolu SuperSport HNL-a na gostovanju pobijedio Istru 2:0. Bila je to poprilično nervozna i gruba utakmica, u kojoj su Splićanima pobjedu donijeli Emir Sahiti i Marko Livaja. Oboren je i rekord po posjećenosti jedne utakmice hrvatskog prvenstva na Aldu Drosini. Susret je uživo gledalo 8606 gledatelja, iako je bio rasprodan cijeli kapacitet od 8900 ljudi.

Kosovski krilni napadač Sahiti načeo je Istru prizemnim topovskim udarcem u 16. minuti, a posao je dovršio Livaja majstorskim udarcem u rašlje iz penala u 90. minuti. Livaja je tako sam izbio na vrh ligaške ljestvice strijelaca sa sedam golova, uz njega su bivši igrači Hajduka, Osijekov Mijo Caktaš koji također ima sedam golova i Istrin Ante Erceg. Livaja je dvije sezone u nizu najbolji strijelac lige, a ako to postane treći put zaredom, bit će prvi igrač kome je to uspjelo.

Strahonja se ne slaže s Čulinom i VAR-om

Penal je izborio Filip Krovinović koji je poslao ubačaj u sredinu, a rukom koja nije bila uz tijelo loptu je dirao Luka Hujber. Sudac Ante Čulina odmah je pokazao penal, a VAR sobi ruka uopće nije bila sporna, nego su provjeravali samo je li Livaja u začetku akcije bio u zaleđu.

S njima se nije složio HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja, koji je Čulinu kritizirao i jer nije dao crveni karton Anti Ercegu: "Ne znam gdje je drugdje branič mogao staviti tu ruku, ja to ne bih svirao jer se radi samo o dlanu i ruka je u prirodnom položaju. Smatram da bi kazneni udarac trebao biti u slučaju da se radi o cijeloj podlaktici."

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.