Pogledajte kako je Pašalić potvrdio prolazak Atalante u finale talijanskog kupa

Foto: EPA

ATALANTA je na domaćem terenu slavila s 4:1 protiv Fiorentine te tako, nakon 1:0 poraza iz prve utakmice u Firenci, uvjerljivo prošla u finale talijanskog kupa gdje ju čeka Juventus. Ipak, susret je, iako se tako ne čini po rezultatu, bio neizvjestan do posljednjih trenutaka. Čak dva gola, ona presudna za prolazak, Atalanta je postigla u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

Prednost Fiorentine iz prve utakmice poništio je Teun Koompeiners ranim golom, već u 8. minuti utakmice. Sedam minuta kasnije moglo je biti 2:0 za Atalantu, ali je VAR zbog zaleđa poništio pogodak Gianluce Scamacce. Do 53. minute susreta čekali smo sljedeći veliki događaj, a on se ukazao u obliku crvenog kartona za stopera Nikolu Milenkovića. Fiorentina je tako ostala s igračem manje.

Obrana Fiorentine se dugo držala

Usprkos tome, gosti su uspjeli doći do novog vodstva i novog rezultata koji ih vodi u finale kada je Lucas Martinez Quarta pogodio u 68. minuti. Sedam minuta kasnije Atalanta je došla do novog vodstva, Scamacca ovoga puta nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon toga je slijedila potpuna ofenziva momčadi Gian Piera Gasperinija, a obrana Fiorentine je pod naletima popustila tek u 94. minuti. Ademola Lookman zabio je nakon jednog od brojnih kontranapada i bacio stadion u delirij, a četiri minute kasnije namjestio je i pogodak Marija Pašalića za 4:1 i konačnu potvrdu prolaska. Sve golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.