Pogledajte kako su navijači Zrinjskog reagirali svaki put kada je Borjan primio loptu

Foto: Screenshot

POD BIJELIM BRIJEGOM u Mostaru aktualni prvak BiH Zrinjski dočekao je Slovan iz Bratislave koji je na kraju slavio s 0:1 pogotkom ganskog napadača Sharanija Zuberua u 53. minuti. Uzvrat se igra idući tjedan u Slovačkoj. Na golu gostujuće ekipe bio je bivši golman Crvene zvezde i kapetan kanadske reprezentacije Milan Borjan, inače Srbin iz Knina.

Navijači Zrinjskog su gotovo isključivo Hrvati iz Hercegovine i taj klub ima jasan hrvatski nacionalni predznak. Pri svakom kontaktu s loptom Borjan dobiva salve zvižduka, a krajem prošle godine hrvatski navijači su ga vrijeđali i targetirali na Svjetskom prvenstvu. Borjan je na kraju odradio korektnu utakmicu u kojoj je obranio oba udarca domaćina u okvir svog gola.

Rođen je u Kninu

Borjan je rođen u Kninu, a njegova obitelj je iz tog grada protjerana tijekom Oluje. Jedno vrijeme su živjeli u Beogradu dok se nisu skrasili u Kanadi. Prije nekoliko godina Borjan je u kontroverznom intervjuu rekao kako je "rođen u srpskoj Krajini", iako je rođen tijekom SFRJ-a.

"Ne obazirem se uopće na prozivke. Zrinjski je klub koji poštujem. Idemo u Mostar da igramo fudbal. Tko se drži politike i vrijeđa, nije mu mesto na stadionu", poručio je 35-godišnji vratar koji je u Slovanu na posudbi iz Zvezde uoči gostovanja u Mostaru.