NBA

Pogledajte koš o kojem bruji NBA: "Kakav posljednji ples! Ovo je zločesto!"

Screenshot

MAJSTOR preživljavanja, NBA prvaci Toronto Raptorsi, izvukli su se još jednom u polufinalnoj seriji na Istoku. Izjednačili su na 3:3 protiv Boston Celticsa i odlučujuću utakmicu izborili zahvaljujući maestralnom Kyleu Lowryju.

Spasitelj koji je asistencijom preko cijelog terena donio nevjerojatnu pobjedu u trećoj utakmici protiv Celticsa i tako spriječio da oni odu na sigurno nedostižnih 3:0, sada je donio novo poravnanje, ali izvrsnim poentiranjem. Lowry je i bez toga koša odigrao vrhunsku utakmicu. Bio je najefikasniji igrač utakmice s 33 koša, iz igre je gađao 12/20, a trice odličnih 6/10. Imao je i osam skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Međutim, zbog njegovih liderskih i šuterskih kvaliteta, potvrđenih nizom pogođenih clutch šuteva, koje možete vidjeti u priloženom videu, znalo se tko će završiti zadnji napad Raptorsa.

Oni su 11 sekundi prije kraja vodili 121:119, Lowry je imao loptu, a vrijeme mu je isticalo. Lowry nije uspijevao probiti Dembu Walkera driblingom ni prodorom, jer je ovaj sjajno igrao obranu na njemu, pa se odlučio za zadnju preostalu opciju. Bio je to skok-šut, ali Walker ga je opet odlično stisnuo i samo što ga nije blokirao.

Ipak, Walker je loptu prema košu poslao iz najteže pozicije, sa suparnikom na ruci i u padu te pogodio za nedostižnih četiri razlike. Koliko je bilo zahtjevno takvo poentiranje iz bliskog kontakta i prilikom gubitka ravnoteže, svjedoči i to što je Lowry odmah nakon što je izbacio loptu pao prsima na parket.

Lowryjeva akcija i poentiranje oduševili su NBA komentatore, koji su u televizijskom prijenosu zadivljeno urlali:

"Lowry pada... i pogađa! Zabija u padu iz skok-šuta za veliku prednost. Krenuo je jedan na jedan na suparnika, kao da mu kaže 'Dozvolite mi posljednji ples, gospodine Walker', izbacio loptu i zaplivao po parketu! To je jedan zločesti dečko! Majko mila, pogledajte što je napravio taj čovjek!".

Kako bi naglasili koliko je Lowryjev koš spektakularan, dali su dužno poštovanje njegovom čuvaru: "Mora se priznati da ga je Walker savršeno stisnuo. To je bila sjajna obrana Kembe Walkera i to bez prekršaja, ali još bolji napad Kylea Lowryja, tipa koji ne prestaje primati udarce, ali ih jednako žestoko uzvraća!".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.