Pogledajte namještaljku u Srbiji. Evo zašto su igrači utakmice tipovali na 4+

Screenshot: Youtube

SKANDAL oko namještanja utakmice i kazne koje je zbog toga izrekao Nogometni savez Srbije teme su dana u srpskom sportu. Utakmica niželigaša Jedinstva Ub i Prve Iskre Barič u rujnu završena je pobjedom Jedinstva 4:0. No neposredno prije utakmice uplaćene su velike svote novca na tip 4+ u kladionicama.

To je bilo sumnjivo, posebno s obzirom na to da je riječ o prijateljskoj utakmici niželigaša, drugoligaša Jedinstva i trećeligaša Prve Iskre. Istragom je utvrđeno da su se četvorica nogometaša Iskre kladila da će na utakmici biti najmanje četiri gola, i to uplativši više od 10 tisuća eura. 

Četiri igrača koja su se kladila na poraz svoje momčadi suspendirana. Klub kažnjen oduzimanjem bodova i novčano

Zbog toga su Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i Andrija Knežević kažnjeni zabranom igranja nogometa devet mjeseci, dok je klub Prva Iskra kažnjen oduzimanjem 12 bodova u trećoj ligi i 1.200.000 dinara, što je nešto više od 10 tisuća eura.

Ova utakmica prenosila se na YouTube kanalu Jedinstva, gdje se mogu vidjeti i svi golovi. Pogledajte ih kako biste vidjeli na osnovu čega je Aleksandar Prekodravac, disciplinski sudac NS-a Beograda, izrekao spomenute kazne: Prvi gol možete pogledati na 24:20 od početka snimke, drugi od 01:08:05, treći od 01:13:10 i četvrti od 01:32:50.: