Pogledajte povijesni koš sa sirenom za finale. Ovo se još nikad nije dogodilo

Foto: Profimedia

U PONEDJELJAK navečer neće se igrati NBA utakmice jer će pažnja američke košarkaške javnosti biti usmjerena na Houston, gdje se održava Final Four NCAA lige, na kojem su sinoć utakmicu za naslov prvaka osigurale momčadi sveučilišta Connecticut (UConn) i San Diego State (SDSU).

Dok je UConn rutinski vrhunskom obranom svladao Miami 72:59, druga je utakmica odlučena dramatičnim košem u zadnjoj sekundi, koji je postigao Lamont Butler za 72:71 protiv Florida Atlantica. SDSU je u drugom poluvremenu nadoknadio 14 poena zaostatka, ali Florida Atlantic i dalje je imala poen prednosti i napad 17 sekundi prije kraja.

VIDEO: Arena Sport

No Johnell Davis promašio je polaganje, a Butler poveo posljednji napad SDSU-a i sve riješio sam šutom s pet metara, koji je izazvao ludnicu u dvorani i ispisao košarkašku povijest.

SDSU prvi put u finalu, UConn je pobijedio u sva četiri prethodna

Bio je to prvi buzzer-beater u povijesti Final Foura NCAA lige koji je postigla momčad u rezultatskom zaostatku, odnosno prvi koji je činio razliku između poraza i pobjede. 

SDSU Aztecsima ovo je prvi povijesni nastup na Final Fouru, pa tako i prvi plasman u finale. UConn se među najbolje četiri momčadi plasirao šesti put, a peti put prošao je u finale. U svakom od prva četiri navrata (1999., 2004., 2011. i 2014.) ga je i osvojio. Finale se igra u noći s ponedjeljka na utorak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.