Pogledajte povijesnu utrku Kenijke. Srušila svjetski rekord pa se rasplakala

Foto: EPA

KENIJSKA trkačica Faith Kipyegon (29) u petak je na mitingu Dijamantne lige u Firenci postavila novi svjetski rekord na 1500 metara, postavši prva atletičarka u povijesti koja je tu dionicu pretrčala za manje od tri minute i 50 sekundi, a novi najbolji rezultat svih vremena je 3:49.11.

Aktualna dvostruka olimpijska pobjednica za gotovo cijelu sekundu popravila je prijašnji svjetski rekord (3:50.07), koji je od 17. srpnja 2015. držala Etiopljanka Genzebe Dibaba. Bilo je to uvjerljivo najbolje ostvarenje na trećem mitingu iz ovogodišnjeg kalendara Dijamantne lige, na kojem su atletičarke ostavile bolji dojam. Kada je ušla u cilj, Kipyegon se uhvatila za glavu i rasplakala.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZAVRŠNICU POVIJESNE UTRKE FAITH KIPYEGON

Srušeni su rekordi sezone i mitinga

Nizozemka Femke Bol je u utrci na 400 metara prepone postavila najbolje ovogodišnje vrijeme (52.43 sekunde), a time je popravila i rekord mitinga (52.82) koji je od 2010. držala Amerikanka Lashinda Demus.

Rekord mitinga srušen je i u utrci atletičarki na 3000 metara sa zaprekama. Vlasnica novog rekorda (9:00.71 minuta) je Etiopljanka Sembo Almayew, koja je postavila osobni rekord i najbolje vrijeme u svijetu u ovoj godini. Rekord mitinga popravila je za više od četiri sekunde.

U utrci atletičara na 100 metara slavio je Amerikanac Fred Kerley (9.94 sekunde) ispred Kenijca Ferdinanda Omanyale (10.05), dok je u konkurenciji atletičarki na istoj dionici najbrža bila Marie-Josee Ta Lou (10.97 sekundi) iz Obale Bjelokosti. Novo natjecanje na kojem će se skupljati dijamantni bodovi bit će 9. lipnja u Parizu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.