Pogledajte što je Goran Dragić rekao uplakanom srpskom košarkašu i tako pokazao kakva je ljudina

Foto: Screenshot Twitter

SLOVENIJA je u spektakularnom finalu Eurobasketa pobijedila Srbiju i osvojila naslov prvaka Europe.
 
Nikad dosad Slovenija nije u košarci osvojila odličje na velikoj sceni. Najbliži su bili 2009., kad su dogurali do polufinala, ali Srbija i Grčka u borbi za broncu bile su bolje. Ovo je Sloveniji ujedno i četvrta medalja u loptačkim sportovima. Odbojkaši su prije dvije godine bili srebrni u Europi, a rukometaši su dva puta preko Hrvatske stigli do medalja. 2004. su u polufinalu EP-a u Sloveniji pobijedili Hrvatsku, a u siječnju ove godine u borbi za broncu na SP-u u Francuskoj bili su bolji od istog rivala.
 
Slovenci u kolektivnim sportovima nisu naučili na medalje i naslove i zato su ovu titulu proslavili pošteno. Odmah po završetku utakmice svi Slovenci bili su u transu. S navijačima su euforično proslavljali naslov prvaka Europe, a u toj gužvi na parketu jedan igrač Slovenije nije zaboravio na osnove fair-playa i pokazao je da je zaista veliki sportaš i čovjek.
 
Goran Dragić, najbolji košarkaš Europe, MVP ovog turnira i majstor koji je Srbima u finalu zabio 35 koševa, primijetio je da na srpskoj klupi sjedi i neutješni plače Vladimir Lučić, reprezentativac Srbije.
 
Dragić mu je prišao, zagrlio ga i nešto mu je šapnuo na uho.
 
''Glavu gore. Borili smo se i mi i vi, ali nažalost samo jedna momčad može pobijediti'', otkrio je Lučić srpskim novinarima što mu je kapetan Slovenije rekao.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.