NBA

Pogledajte što je Jokić rekao novinarima nakon povijesnog rušenja Clippersa

Screenshot: Twitter

DENVER NUGGETSI pobjedom protiv Los Angeles Clippersa u sedmoj utakmici preokrenuli su seriju u kojoj su gubili 3:1 i ušli u finale Zapada gdje ih čekaju Los Angeles Lakersi.

Jedan od najzaslužnijih za fantastičan rezultat Denvera bio je srpski košarkaš Nikola Jokić. Jokić je stavio Denver na svoja leđa i vodio ih do preokreta. Sve je okrunio triple-double učinkom u majstorici od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija.

Put do finala Zapada opisao je kao zabavan

Srpski košarkaš je i na konferenciji za medije nakon susreta bio raspoložen, a za početak je poručio da je njegova momčad grupa koja možda nema superstarova, ali se nikoga ne boji.

"Zabavan je put, 3:1 Utah pa 3:1 Clippersi, ali mi smo se vratili. Htio sam nešto reći prije utakmice, što god napravili, pamtit ćete ovu ekipu, ali ipak nisam. Mi nemamo prvog picka, nikakvog superstara, svi radimo da dođemo do uspjeha. Kad smo pobijedili, bila je to neka vrsta olakšanja, to je dobar osjećaj", rekao je Jokić pa dodao:

"Mi smo netko tko ne prihvaća da je netko bolji od nas jer je superstar ili nešto slično. Ako nas moraju pobijediti, neka nas pobjede, ali onda moraju igrati puno bolje od nas. Oni su postigli 89 poena, to je nevjerojatno, cijela ekipa je radila na tome, skok je bio fenomenalan. Igramo jedan za drugog, čuvamo jedan drugome leđa, divno je biti dio ovakve grupe."

Jokić je postao prvi igrač u povijesti NBA play-offa s triple-doubleom u sedmoj utakmici serije za samo tri četvrtine. Učinak je samo popravio u zadnjem periodu. Uz to, nitko prije Jokića nije napravio triple-double u majstorici s barem 20 skokova. Za kraj, ovo mu je drugi triple-double u majstorici NBA doigravanja. Nitko osim njega nema dvije takve utakmice u majstoricama.

Oduševljen trenerom

Dobio je pitanje o Jamalu Murrayu, koji je utakmicu završio s 40 poena.

"On je natjecatelj, jako je kompetitivan, ali ne bih izdvajao mene i Jamala, svi su bitni, svaka uloga je bitna. Nismo samo on i ja, nije trener, već svi, Denver Nuggets", rekao je Jokić pa govorio o treneru Nuggetsa:

"Svaka osoba u našoj ekipi je bitna. On je briljantan trener. On je 100 posto spreman za svaku utakmicu, manijak je za učenje, spreman je za svaku utakmicu i vjerujem da i kada igramo loše, on već zna kako će naći rješenje. Iskreno vjerujem u njega i veliki je dio Denver Nuggetsa. Dao sam mu finale Zapada za rođendan. Prije utakmice rekao sam mu: 'Treneru, dat ću ti veoma dobar poklon, odvest ću te kući, ili ću te odvesti u finale.'"

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.