Pogledajte što su Ivici Zupcu suigrači učinili nakon utakmice života. I to dvaput

Screenshot: Twitter / NBA

IVICA ZUBAC inspiraciju za utakmicu života, u kojoj je postigao 31 poen uz 29 skokova, tri asistencije, tri blokade i 82 % šuta iz igre, pripisao je pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije nad Kanadom 4:1 na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Na utakmicu s Indianom, koju su njegovi LA Clippersi dobili 114:100, došao je u dresu na crveno-bijele kvadratiće sa svojim brojem 40, a u njemu je kasnije bio i na press-konferenciji.

No taman dok je, kao igrač utakmice, davao intervju na terenu i počeo objašnjavati kako ga je pobjeda Hrvatske inspirirala, dotrčali su njegovi suigrači i počeli ga zalijevati vodom, što je u NBA-u običaj kad je igrač bio osobito "vruć". 

I tek što se presvukao u suhu majicu, došao je u svlačionicu, gdje ga je dočekalo još jedno "tuširanje". Kad su se suigrači smirili, prišao mu je i trener Ty Lue te mu uručio loptu s utakmice za uspomenu.

Zubac je odigrao utakmicu kakva se rijetko viđa, a statističari su izvukli podatak da je od 1973. godine, otkada se broje blokade, samo Kareem Abdul-Jabbar imao bolji učinak od Zupčevog 31 poena, 29 skokova i tri blokade.