Pogoršalo se stanje legendarnog talijanskog nogometaša

Foto: EPA

BIVŠI talijanski reprezentativac Gianluca Vialli (58) hitno je odvezen u londonsku bolnicu u ponedjeljak jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje, piše talijanska Gazzetta dello Sport. Vialli boluje od raka, koji mu je otkriven 2017. godine, i već je prošao dva kruga kemoterapija.

"Nakon dugih i teških pregovora s mojim doktorima odlučio sam, nadam se privremeno, odstupiti sa svojih funkcija u talijanskoj reprezentaciji. Cilj mi je upotrijebiti svu svoju fizičku i mentalnu energiju kako bi mi se tijelo oporavilo u ovoj fazi bolesti. Nadam se da ću se što prije vratiti kao bih mogao u nove avanture", napisao je Vialli 14. prosinca.

Sjajna nogometna karijera

Vialli je imao sjajnu igračku karijeru. Igrao je za Cremonese, Sampdoriju, Juventus i Chelsea. Osvojio je Ligu prvaka s Juventusom 1996. godine, a bio je i dvaput prvak Italije, jednom s Juventusom i jednom sa Sampdorijom. Bio je i najbolji strijelac talijanske lige 1991. godine te talijanskog kupa 1989. godine, kad je zabio 13 golova u tom natjecanju. 

Imao je i kratku trenersku karijeru. Preuzeo je Chelsea 1998. godine i zadržao se tamo dvije i pol godine te vodio londonski klub u 133 utakmice. Nakon toga još je u 51 utakmici vodio Watford, da bi se prestao baviti trenerskim poslom 2002. godine. Radio je kao koordinator u talijanskoj reprezentaciji od studenog 2019. godine, a morao je tu funkciju napustiti jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.