tenis

Poklonjena mu je pobjeda protiv Đokovića, ali polufinale US Opena je zaslužio dramom

Foto: Gulliver / Getty Images

PABLO CARRENO BUSTA u četvrtfinale US Opena prošao je nakon samo 11 gemova protiv Novaka Đokovića, zato što je najbolji tenisač svijeta diskvalificiran jer je napucavajući u bijesu lopticu, slučajno pogodio linijsku sutkinju u vrat.

Nakon što se Carreno Busta, 27. na ATP ljestvici, ni kriv ni dužan našao u četvrtfinalu, polufinale je izborio i zaslužio pobjedom u epskoj bitki protiv Denisa Šapovalova (17. na svijetu), pravoj drami i maratonu od pet setova te od četiri sata i devet minuta trajanja.

Slavio je 3:6, 7:6, 7:6, 0:6, 6:3 i tako drugi put u karijeri došao do polufinala njujorškog Grand Slama. Carreno Busta (29) teško je izborio pobjedu protiv agresivnog i osam godina mlađeg Šapovalova, koji ga je cijelo vrijeme napadao.

Pri tome je u niz kategorija bio superioran Carrenu Busti. Imao je više winnera (76:33), aseva (26:5), poena (160:153), gemova (27:23), oduzetih servisa (8:5), ali je meč završio i sa 77 neforsiranih grešaka.

Carreno Busta je suparnikovu prednost nakon prvog seta okrenuo s dva izvrsno odigrana tie-breaka, ali je Šapovalov izjednačio sjajnim četvrtim setom u kojem je protivnika pomeo sa 16 winnera. Međutim, u odlučujućem setu Carreno Busta ga je brejknuo za 4:2 nakon što je Šapovalov napravio čak 11. dvostruku grešku u meču. Carreno Busta je na 5:3 i 40:0 iskoristio prvu meč loptu.

"Uništen sam, ali i neopisivo sretan. Nevjerojatno je što sam opet u polufinalu", rekao je Carreno Busta nakon bitke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.