sp 2022

Poljaci bijesni na UEFA-u: Natjerali su nas na meč pa smo izgubili trojicu za baraž

Foto: Profimedia

POLJSKA u Chorzowu od 20:45 Švedsku u finalu baraža za SP dočekuje značajno oslabljena. Za to krivi UEFA-u. Domaćinima utakmice koja odlučuje o sudioniku SP-a nedostajat će Bartosz Salamon, Arkadiusz Milik i vjerojatno Krzysztof Piatek. Svi oni ozlijedili su se u onome što Poljaci nazivaju "najnepotrebnijom prijateljskom utakmicom u povijesti", koju su u četvrtak igrali kod Škotske.

Toj reprezentaciji je utakmica polufinala baraža s Ukrajinom odgođena, dok se meč Poljske i Rusije u istoj fazi nije igrao jer su Rusi izbačeni pa su Poljaci u finale prošli bez borbe. Zato je UEFA, koja je tako ostala bez novca od televizijskih prava za čak dva važna meča, smislila da barem djelomičnu kompenzaciju dobije prijateljskom utakmicom između dva sudionika polufinala baraža koji su neočekivano ostali "besposleni". 

Poljaci nisu htjeli igrati prijateljsku utakmicu samo pet dana prije najvažnije natjecateljske, ali su pali pod velikim pritiskom UEFA-e. Uostalom, ona im je dala mjesto u finalu baraža, zbog čega su prosvjedovali Česi i Šveđani. "Predsjedniku saveza Cezaryju Kuleszi i glavnom tajniku Lukaszu Wachowskom potvrdio sam jako veliki pritisak UEFA-e da se odigra utakmica sa Škotskom.

Razlog su nova pravila prodaje televizijskih prava, prema kojima se određeni broj utakmica mora igrati kod kuće. UEFA nas je čak i podsjetila: Iz doigravanja smo izbacili Rusiju, a u finale poslali Poljsku. Ne možemo vam narediti da idete u Škotsku, ali vam možemo reći da tamo idete", otkrio je novinar Mateusz Borek za Kanal Sportowy. Ovo nimalo ne smanjuje bijes poljskih navijača jer im je spomenuta utakmica, koju Poljska nije mogla odbiti, odnijela nekoliko važnih igrača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.