SP U RUKOMETU

Poljaci lako svladali Urugvaj i ostali u igri za četvrtfinale. Slijede im teži ispiti

Foto: EPA

POLJSKA je na startu drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Egiptu svladala Urugvaj rezultatom 30:16.

Poljaci su tako upisali treću pobjedu na prvenstvu, dok debitant Urugvaj ima samo jednu pobjedu dodijeljenu za zelenim stolom protiv Zelenortskih otoka koji su se vratili kući zbog prevelikog broja pozitivnih slučajeva koronavirusa.

Moryto je predvodio Poljsku s osam pogodaka

Susret je bio riješen odmah na početku kada Poljaci rade seriju 4:0. Tu su prednost održavali do kraja prvog dijela, a na odmor se otišlo s prednošću europske reprezentacije rezultatom 14:9.

Sredinom drugog dijela Poljska radi seriju 9:1 i odlazi na 11 pogodaka prednosti (25:14), a ta je prednost do kraja susreta još rasla do konačnih 30:16. Najbolji u redovima Poljske je bio Arkadiusz Moryto koji je zabio osam pogodaka bez promašaja. Na drugoj strani je najefikasniji sa šest pogodaka bio Maximo Esteban Cancio Casas.

U četvrtak se u istoj skupini igraju dva derbija

Poljaci sada imaju četiri boda u drugom krugu, dok je Urugvaj ostao na nuli. U sljedećem kolu u subotu Urugvaj igra protiv Španjolske, a Poljska protiv Mađarske koja je do sada neporažena.

Valja istaknuti kako danas (četvrtak) u istoj skupini od 18 sati igraju upravo Mađarska i Brazil, a od 20:30 je na rasporedu derbi Španjolske i Njemačke. U slučaju poraza, Brazil i Njemačka bi se skoro oprostili od prolaska u četvrtfinale, dok bi Mađarska s četiri i Španjolska s tri boda osvojena do sada još uvijek bile u dobrim kombinacijama za nastavak natjecanja.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.