Poljski novinar o Dinamu: Kad ćemo mi imati takvog predstavnika?

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Screenshot: YouTube

POLJSKI novinar Lukasz Gikiewicz oglasio se nakon što su Dinamo i Crvena zvezda izborili glavnu fazu Lige prvaka. "Dinamo će deveti put igrati grupnu fazu Lige prvaka. Dobit će minimalno 34 milijuna eura. Kada će Poljaci imati takvog predstavnika?" pitao se Gikiewicz, kojeg na X-u prati više od 40 tisuća ljudi.

Par sati kasnije imao je novu objavu: "Crvena zvezda je također ušla u Ligu prvaka. Četvrti put u svojoj povijesti igrat će u ovom natjecanju. Mi smo u crnilu, cijeli poljski nogomet." Gikiewicz, očigledno, nije zadovoljan rezultatima poljskih klubova u europskim natjecanjima.

Poljskih klubova neće biti u sezoni 2024./2025., u kojoj će Liga prvaka imati novi format s 36 klubova u jednoj skupini, o čemu možete čitati OVDJE.

Danas je ždrijeb glavne faze Lige prvaka

Dinamo je u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag 3:0 na Maksimiru zahvaljujući dvostrukom strijelcu Sandru Kulenoviću i jednom pogotku Marka Pjace. Jučerašnji uzvrat u Azerbajdžanu završio je slavljem Dinama 2:0 uz još jedan gol Pjace te autogol Matheusa Silve.

Crvena zvezda je, poput Dinama, u kvalifikacije krenula od play-offa, što znači da je morala pobijediti samo jednog suparnika za ulazak u glavnu fazu Lige prvaka. To se i dogodilo. Srpski prvak izgubio je od Bodo/Glimta 2:1 u prvoj utakmici odigranoj u Norveškoj, no u uzvratu je na domaćem terenu slavio 2:0 i prošao s ukupnih 3:2.

Ždrijeb glavne faze elitnog europskog natjecanja održat će se danas u 18 sati u Monte Carlu. Televizijski prijenos bit će na kanalima HRT 2 i Arena Sport 1, dok ćete tekstualni prijenos moći pratiti na Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.