MMA

Ponajbolji MMA borac svih vremena otkrio odlazi li u mirovinu ili nastavlja s borbama

Foto: Gregory Payan/AP Photo/Guliver

LEGENDARNI MMA borac Fedor Emelianenko pobijedio je u subotu Timothyja Johnsona na Bellatorovoj priredbi 269 održanoj u Moskvi. Jedan od najboljih boraca svih vremena vratio se tako u kavez nakon gotovo dvije godine pauze i za samo minutu i 46 sekundi stigao do 40. pobjede u 47. meču karijere.  

Pisalo se prije borbe da će njen ishod možda i uvjetovati odluku o nastavku Emelianenkove karijere, a sad ruski 45-godišnji majstor borilačkih vještina tvrdi da još uvijek nije siguran je li stiglo vrijeme za oproštaj.

"Mogu reći da u ovom trenutku nemam plan završiti karijeru. Razgovarat ću sa Scottom Cokerom i sa svojom obitelji. Povući ćemo se u tišini i moliti se. Bog će nam reći što trebamo učiniti", rekao je Emelianenko, a u osvrtu na borbu istaknuo:

"Teško mi je reći gdje svrstati ovu pobjedu po pitanju mojih najvećih uspjeha. Uzmemo li u obzir lokaciju, državu, moje godine i snagu Johnsona, onda je ona jedna od najvažnijih. Osim toga, treba svakako gledati i na to da je Johnson težak protivnik."

Bude li Emelianenko ušao u novu borbu, nekadašnji prvak Pridea je ustvrdio da bi više volio kad se ona ne bi održala u Rusiji.

"Lakše mi se boriti se u Americi. Tamo nemam toliko veliku pažnju na sebi, a i priredbe su striktno isplanirane dok je ovdje sve bilo popraćeno velikom pažnjom medija."