Popis 100 najboljih igrača u povijesti razljutio fanove, Modrić na 19. mjestu

Foto: EPA

ARGENTINSKI novinar Diego del Barrio na svojoj stranici Gol del Corazon objavio je popis 100 najboljih nogometaša u povijesti i njime razljutio mnoge nogometne fanove. 

I dok na prvu petoricu na popisu nema previše zamjerki (Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Pele, Diego Maradona, Alfredo Di Stefano), ostatak popisa je razljutio javnost. Tako je Barcelonina legenda Xavi na šestom mjestu, ispred Johana Cruyffa i Ronalda. Najveći šok je 17. mjesto Argentinca Angela di Marije. Dva mjesta iza njega je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, Andres Iniesta je 20., a Ronaldinho na 21. mjestu.

LOS 100 MEJORES JUGADORES DE LA HISTORIA PARA GDC Los parámetros utilizados en orden: 1. Efectividad y calidad en su...

Objavljuje Gol del CorazónPonedjeljak, 11. rujna 2023.

Britanski The Sun je šokiran što na popisu nema Waynea Rooneyja te činjenicom da je Radamel Falcao (74.) ispred Sergija Aguera (90.) i Karima Benzeme (85.), a Arturo Vidal (80.) bolji od Ruuda Gullita (81.), Stevena Gerrarda (82.) i Franka Lamparda (83.). 

"Ovo je grozno", "Najgori popis najboljih 100 ikad napravljen", "Thierry Henry na 58. mjestu, mora da se šalite", "Di Maria sam sebe ne bi stavio na 17. mjesto, a ni mama ga ne bi tu stavila", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.