Popović nakon uspjeha karijere: Nagradila sam samu sebe

NAJBOLJA hrvatska skijašica Leona Popović ostvarila je najbolji plasman u karijeri osvojivši drugo mjesto u završnom slalomu sezone Svjetskog kupa u Soldeuu. Bolja od nje bila je samo Slovakinja Petra Vlhova (1:51.38), dok je treće mjesto pripalo Mikaeli Schiffrin.

Popović je za pobjednicom zaostala 0.43 sekunde, a Schiffrin, koja ima 87 pobjeda u Svjetskom kupu, a čak njih 53 u slalomu, 0.86 sekundi. Za 25-godišnju hrvatsku skijašicu bilo je ovo prvo penjanje na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa, a postala je četvrtom Hrvaticom kojoj je to uspjelo. Osim legendarne Janice Kostelić, prije nje su to još samo uspjele Ana Jelušić i Zrinka Ljutić.

Popović: Odličan osjećaj

"Stvarno, osjećaj je odličan. Drago mi je da sam podij proslavila s Petrom i Shiffrin. Drago mi je da sam bila bolja od Shiffrin danas. Super sam se osjećala, to sam iskoristila. Mislim, već sam se super osjećala i u Areu, samo šteta što sam tamo radila previše grešaka. Danas sam pokazala svoje dobro skijanje i nagradila samu sebe s podijem", rekla je Popović za HRT.

Današnjim postoljem ušla je u Top 7 svjetskog slaloma, a to je ovako prokomentirala: "Super priprema za sljedeću sezonu. Ovo se dogodilo samo od sebe, nije mi to bio cilj. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu."

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.