HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bivši branič šampionske Rijeke prvak je MLS-a. Zabio je gol za osvajanje titule

Foto: Getty Images

PORTLAND TIMBERSI s 2:1 su slavili u finalu MLS-a protiv Orlando Cityja, a pogodak za pobjedu zabio je bivši igrač Rijeke Dario Župarić.

Timbersi su bolje ušli u susret i nakon dominacije na početku do prvog pogotka došli u 27. minuti kad je Larrys Mabiala zabio na asistenciju Diega Valerija.

Hrvatski stoper riješio utakmicu

Orlando je u 39. minuti u utakmicu vratio Urugvajac Mauricio Pereyra koji je za 1:1 zabio nakon lijepe solo akcije. S tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

Susret je riješio Dario Župarić pogotkom u 66. minuti susreta. Loptu je iz kornera ubacio Valeri, a u kaznenom prostoru primio ju je Eryk Williamson. On je pokušao zapucati po golu, ali je lopta završila u bloku i odbila se pred Župarića koji je onda mirno zabio.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali pogodak Župarića možete pogledati OVDJE.

Od prvaka Hrvatske do prvaka MLS-a

Župarić je bio dio povijesne Rijekine generacije koja je osvojila dvostruku krunu 2017. i još jedan Kup prošle godine. Timbersi su već jednom bili prvaci MLS-a, prije pet godina.

Portland ga je iz Rijeke doveo u siječnju ove godine, a Rijeka je na račun tog transfera zaradila 800 tisuća eura i navodne zasad nepoznate bonuse. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.