Portov stadion aplauzom pozdravio bivšeg idola: Jackson zaplakao tijekom zamjene

Foto: Facebook (screenshot)

JACKSON MARTINEZ još prije tri godine bio je jedan od poznatijih napadača u Europi. Danas je gotovo zaboravljen.

Nekada zvijezda, danas marginalac

Nakon Independiente Medellína (2004. - 2010.) i Chiapasa (2010. - 2012.), zenit karijere doživio je u Portu između 2012. i 2015. godine.

Kolumbijac je za portugalski klub u 136 utakmica u svim natjecanjima postigao fascinantna 92 pogotka. Ubitačnom realizacijom zaintrigirao je brojne europske velikane pa je kao dokazani golgeter transferiran u Atletico Madrid tijekom ljeta 2015. godine za 37 milijuna eura.

Žudnja za novcem - prečica do propasti

Međutim, radi izdašnog ugovora, Španjolsku je napustio već u sljedećem prijelaznom razdoblju. U vrijeme kineske zaluđenosti nogometom i transferima, Guangzhou Evergrande otkupio ga je za 42 milijuna eura. Bio je to dobar posao za Atletico Madrid, ali ne i za Guangzhou Evergrande i Jacksona Martineza.

Premda je potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 12,5 milijuna eura godišnje, Jackson Martinez ubilježio je tek 22 nastupa i četiri pogotka. Tržišna cijena deseterostruko mu je opala i danas vrijedi tek tri milijuna eura.

Jackson Martinez sada karijeru pokušava oživiti u Portugalu. Ljetos se vratio na Pirenejski poluotok, ali ne u Porto. Na jednogodišnju posudbu došao je u Portimonense, klub bez značajnije povijesti čiji je najveći europski doseg bio prva runda tadašnjeg UEFA kupa, iz kojeg je ispao nakon dvomeča protiv Partizana u sezoni 1984./1985.

Vječna ljubav s Portom

Iako je miljama udaljen od nekadašnjeg statusa ponajboljeg napadača Starog Kontinenta, Jackson Martinez i dalje je vrlo cijenjen. Da ga navijači i dalje poštuju, uvjerio se u petak na prvenstvenoj utakmici Porta i Portimonensea na kultnom Dragau (1:4).

S obzirom na momčadsku limitiranost, Jackson Martinez bio je nezamjetan. Bez posebnog učinka, zamijenjen je u 75. minuti. No Dragao ga je ispratio ovacijama. Portovi navijači s divljenjem su aplaudirali svojem nekadašnjem božanstvu. 

"Jackson Martinez!" orilo se velebnim stadionom izmamivši suze obožavanog, vidno ganutog napadača posrnule karijere koji je svojim golovima zadužio Dragao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.