KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Portugal igra protiv Irske i Srbije. Ronaldo je pred nevjerojatnim rekordom

Foto: Joao Matos/AP Photo/Guliver

PORTUGALSKA reprezentacija pokušat će u posljednje dvije utakmice kvalifikacijske skupine A izboriti direktan nastup na Svjetsko prvenstvo.

Igrat će ih protiv Irske danas i protiv Srbije u nedjelju. Pobijedi li u obje, izborit će direktan plasman u Katar. Prilika je to za Ronalda da postavi nove rekorde i dodatno učvrsti one koje već ima u svom vlasništvu.

Pred posljednjih 180 minuta Portugal zauzima drugo mjesto ljestvice sa 16 osvojenih bodova. Vodeća Srbija ima bod više, ali i utakmicu više od Portugalaca pa se očekuje da će njihov nedjeljni sraz odlučiti o tome koja će momčad direktno na SP.

Ronaldo će u tim utakmicama imati poseban motiv.

Prvi mu mora biti odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali pokušat će dodatno popraviti već ionako nevjerojatne brojke.

Dva gola do 800. pogotka

Ronaldo je samo dva gola udaljen od 800 službenih pogodaka u karijeri.

Raspodijelio ih je ovako: 450 za Real Madrid, 127 za Manchester United, 115 za Portugal, 101 za Juventus i pet za Sporting. U posljednjih sedam utakmica za Portugal četiri je puta bio barem dvostruki strijelac. Gol nije postigao Belgiji, Katar je primio jedan od njega, a dva je puta tresao mreže Ircima, Mađarima i Nijemcima. Tri gola postigao je u utakmici protiv Luksemburga.

Utakmice koje slijede dodatno će popraviti još neke Ronaldove rekorde.

Već sad je sa 182 nastupa igrač koji je najviše puta odijevao dres neke europske reprezentacije (drugi je Sergio Ramos sa 180), a njegovih 115 golova za Portugal predstavljaju svjetski rekord po pitanju pogodaka za nacionalnu momčad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.