Portugal odnio prvo mjesto u spektakularnoj atmosferi Talijana na San Siru

Foto: EPA-EFE

EUROPSKI prvak Portugal prvi je osigurao doigravanje Lige nacija iz elitne skupine i to nakon 0:0 protiv Italije na prepunom San Siru. 

Lišeni usluga svog najboljeg igrača i kapetana Cristiana Ronalda, izabranici Fernanda Santosa osvojili su grupu u kojoj je još bila i Poljska koja je na kraju završila zadnja.

Iako to rezultat ne sugerira, bila je to dinamična utakmica u kojoj su Talijani bili bliži pobjedi koja im je mogla omogućiti borbu za prvo mjesto.

Promašivali su Ciro Immobile i Lorenzo Insigne, Italija je imala 15 udaraca prema Ruiju Pariciju, no samo tri u okvir. Premalo. Portugalci, samozatajni u napadu, imali su osam udaraca od čega jedan u okvir Donnarumme, dok je posjed uvjerljivo bio na strani domaćina uz 66 posto.

Redizajnirana Italija Roberta Mancinija pokazala je dobar nogomet koji nije nagrađen vrijednom pobjedom na San Siru. Dojam je da im fali pravi "killer" u napadu, netko tko će iz jedne šanse srediti protivnika.

Italy - Portugal Live Score

Portugal je bio zreo za poraz, no Italija nije danas velesila kakva je bila prije desetak godina. Posebno ne u napadu.

Cristiano Ronaldo priključit će se reprezentaciji u proljeće budući da je jesenski period iskoristio za prilagodbu u novom mu klubu, Juventusu.

I da... Naravno da su Talijani pjevali himnu na onaj svoj luđački način. Kvaliteta nogometa im možda nije na najvišem nivou, ali taj njihov žar i dalje je nedodirljiv.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.