Portugalci: Boavista ne želi više plaćati Awaziema. Želi ga se što prije riješiti

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

UPRAVA splitskog Hajduka trudi se otkupiti ugovor nigerijskog stopera Chidozieja Awaziema, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi na Poljudu. Awaziem je igrač portugalske Boaviste, za koju je ugovorom vezan do 2025. godine. Portugalski i hrvatski klub nisu se još dogovorili oko vrijednosti transfera, a portugalski portal O Jogo piše da su Splićani spremni ponuditi milijun eura.

No čini se da taj iznos neće zadovoljiti Portugalce. Istina je da se oni Awaziema žele riješiti, ali žele za njega dobiti više novca od transfera. Nigerijski stoper je, može se slobodno reći, bio razočaranje za Boavistu, koja ga je iz Porta 2021. godine kupila za pet milijuna eura.

Umjesto da bude stalni član prvog sastava Boaviste, otišao je na kaljenje u Hajduk na posudbu. Vrijednost mu je na Transfermarktu s vremenom pala na tri i pol milijuna eura, a prije tri godine vrijedio je šest milijuna.

Problem ogromne plaće

Kako pišu Portugalci, problem je za Boavistu Awaziemova velika plaća i zbog toga ga se svakako i želi riješiti. I to što prije. Nije Hajdukova ponuda jedina, postoji još zainteresiranih klubova. Hajduk bi ovim transferom morao preuzeti veliku igračevu plaću te Boavisti dati postotak od budućeg transfera. 

Awaziem je odigrao najbolju sezonu u karijeri u Hajduku. Nastupio je u 36 utakmica i zabio pet golova. Varirao je od spektakularnog do katastrofalnog, zabijao golove za pobjedu i radio neshvatljive kikseve koji su Hajduk koštali bodova. Ipak, u posljednjim kolima obrana Splićana izgledala je odlično pa bi zadržavanje Awaziema vjerojatno bilo dobar potez.