DINAMO U PORTUGALU

Portugalci našli lika koji je igrao za Hajduk i Dinamo: "Oni će se samo braniti"

Foto: screenshot, EPA

RUBEN LIMA 26-godišnji je lijevi bek koji je stasao u Benficinim mlađim kategorijama, ali nikad nije zaigrao za lisabonski klub, nego je sreću potražio u Hrvatskoj, gdje je dvije godine bio član Hajduka, tri godine Dinama, a kratko je s Maksimira otišao na posudbu i u Rijeku.

>>>Pogledajte naslovnice koje su dočekale Dinamo: "Vrijeme je da Luz upali svjetla"

Iz Dinama se 2016. vratio u Portugal, a trenutačno igra drugu sezonu u Moreirenseu. Uoči okršaja dvaju klubova u kojima je proveo najdulje razdoblje nogometnog života Lima je porazgovarao s novinarom O Joga i najavio utakmicu. Tekst je objavljen pod naslovom "Maksimalna obrana kao strategija".

Lima je rekao kako su i u Dinamu bili iznenađeni jer su u prvom susretu pobijedili veliki europski klub, vjeruje da će u revanšu presuditi iskustvo domaćina te da će čovjek odluke biti Jonas koji u sastav uskače umjesto ozlijeđenog Harisa Seferovića.

"Izostanak Seferovića će se osjetiti, naravno, jer su on i Joao Felix dugo igrali zajedno i dobro se slažu u igri. Međutim, Jonas je istureniji igrač koji bilo kad može zabiti i riješiti utakmicu. Uvijek je vrlo opasan", rekao je na početku razgovora Lima koji ne očekuje da će Dinamo pokazati pretjerano hrabru igru na Luzu.

"Dinamo će maksimalno braniti rezultat, ali bit će mu teško jer Benfica igra dobro i ima veću kvalitetu. Prva utakmica nije dobro prošla, možda je Benfica očekivala da će biti drukčija. Igrači ponekad nemaju svoj dan, a Dinamo je iskoristio jedan od tih dana", uvjeren je Lima.

Osim o večerašnjoj utakmici, Limu su pitali i da podijeli jednu anegdotu s nekog od derbija Dinama i Hajduka na kojima je igrao.

"Za vrijeme utakmice čuo sam čudnu buku na travnjaku sa svih strana. Tek kad sam došao kući supruga mi je rekla da su ispaljivali signalne rakete, koje su prolazile iznad naših glava. Tamo je to normalno. Zaustavljale su se utakmice na deset minuta zbog bacanja baklji. To su bile utakmice vrlo visokog intenziteta", završio je Lima.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.