MMA

"Posljednjem ruskom caru" propao veliki oproštaj u Moskvi zbog Putina

Foto: Profimedia

FEDOR EMELIANENKO jedan je od najvećih u povijesti kada je riječ o borilačkim sportovima. Dugogodišnji kralj Pridea pod stare dane se bori u još jednoj velikoj organizaciji, američkom Bellatoru gdje bi ovo ljeto trebao odraditi oproštajni meč, nakon 22 godine duge karijere.

Bellator je već najavio da će se Fedor oprostiti na spektakularnom eventu koji se trebao održati na Crvenom trgu u Moskvi. Tamo bi desetine tisuća ljudi imalo priliku pozdraviti borca koji je zasluženo ponio nadimak "Posljednji ruski car". Ipak, predsjednik organizacije Scott Cooker najavio je kako od svega vjerojatno neće biti ništa. Razlog je, naravno, Putinova invazija na Ukrajinu.

''Nećemo tamo raditi oproštaj Fedora iz očitih razloga. Tražit ćemo neku drugu lokaciju. Planirali smo veliki spektakl u Moskvi. Dobili smo dozvolu za nastup na Crvenom trgu i to je trebao biti veliki oproštaj za najboljeg svih vremena'', rekao je Cooker.

Fedor se u MMA-u borio 47 puta. Uz 40 pobjeda i šest poraza, jedan meč proglašen je bez pobjednika. Prije toga je imao elitnu karijeru u sambu, borilačkom sportu koji vuče porijeklo u SSSR-u, a bazira se na hrvanju. Fedor je u nizu od dvije pobjede. U posljednjem meču nokautirao je Timothyja Johnsona u prvoj rundi.