Manchester United

Potencijalna startna postava Uniteda za sljedeću sezonu izgleda zastrašujuće

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je jedan od klubova koji dominiraju naslovnim stranama tijekom prijelaznog roka, a teško da će idućeg ljeta biti drugačije. Tijekom siječanjskog prijelaznog roka, ime ovog kluba vezalo se uz točno 113 igrača! Ožujak je tek počeo, a već sada se spekulira koga bi Manchester mogao dovesti tijekom ljeta.

Od zvučnijih imena spominju se Jack Grealish, Jadon Sancho, James Maddison... Izaberite bilo kojeg mladog, perspektivnog nogometaša i nećete pogriješiti - vjerojatno je Manchester na neki način zainteresiran.

United je spreman ulagati

Uoči "ljetne groznice prijelaznog roka", givemesport.com je pokušao predvidjeti najrealniji ishod ljetne "tržnice" i predstaviti startnu postavu Uniteda za sezonu 2020./21.

Postoje navodi da bi se napadač Tottenhama Harry Kane radije pridružio Unitedu nego ostao u Londonu, ali ne čini se da bi Ole Gunnar Solskjaer napravio mudar potez angažiranjem reprezentativca Engleske. On na raspolaganju ima Marcusa Rashforda, a mladi Mason Greenwood je dokazao da je spreman zakoračiti u prvi tim. Kane bi stajao više od 100 milijuna eura i pitanje je bi li u takvoj situaciji Crveni vragovi bili spremni dati toliko novca.

Ali to ne znači da uopće neće trošiti novac. Evo kako bi startna postava mogla izgledati.

Vratar| David de Gea

Budućnost De Gee dovedena je u pitanje nakon niza grešaka koje je napravio, ali teško da će United prodati igrača koji je posljednjih nekoliko godina bio jedan od najboljih na svojoj poziciji. Čini se izvjesnijim da će klub dati priliku De Gei ponovo pronaći svoju prepoznatljivu formu.

Desni bek | Aaron Wan-Bissaka

Pozicija desnog beka pripada Wan-Bissaki koji će pokušati u svojoj drugoj godini na Old Traffordu napraviti dodatni iskorak.

Stoperi | Victor Lindelof i Harry Maguire

Čini se da Solskjaer više voli Lindelofa od Erica Baillyja, ali će se njih dvojica sljedeće sezone boriti za mjesto partnera Harryja Maguirea u srcu obrane.

Maguire je već u prvoj sezoni na Old Traffordu uspio ponijeti kapetansku traku i to dovoljno govori.

Lijevi bek | Luke Shaw

Shaw je posljednjih tjedana impresionirao na poziciji lijevog beka, ali će se suočiti s konkurencijom u liku Brandona Williamsa. Ostaje vidjeti koliko dugo Shaw može odgađati ulazak Williamsa u prvi tim.

Vezni| Fred

Fredova druga sezona u Engleskoj znatno je bolja od debitantske. Pronašao je sebe i zadržat će svoje mjesto u startnoj postavi i naredne sezone.

Vezni | Bruno Fernandes

Portugalski vezni igrač pravo je otkriće otkad je u siječnju prešao u Manchester iz Sportinga. Osigurao je kreativnost, upornost i povezanost sredine terena i napada koja je nedostajala klubu zbog odsustva Paula Pogbe. Fernandes već sada polako postaje miljenik navijača.

Vezni | Jack Grealish

Manchester će ovog ljeta najvjerojatnije završiti posao s Aston Villom oko Jacka Grealisha, koji se ove sezone dokazao u Premier ligi i zaslužio je igrati za neku veliku ekipu. Prema nekim izvještajima, United je spreman platiti gotovo 70 milijuna eura za playmakera Ville i ponuditi mu tjednu plaću 172.000 eura.

Desno krilo | Jadon Sancho

Manchester bi mogao "potući" konkurenciju i angažirati Sancha tijekom ljetnog prijelaznog roka. Sancho bi se, kako se navodi u nekim medijima, volio priključiti Unitedu.

Ako bi osigurali četvrtu poziciju i plasman u Ligu prvaka, United bi svoje šanse angažiranja Sancha znatno uvećao. Napadač će stajati više od 110 milijuna eura, ali United može platiti tu svotu. Imajući na umu njegov ogroman talent, to bi bio potez vrijedan tog novca.

Napad | Anthony Martial

Martial ima svoje kritičare, ali on uvijek predstavlja opasnost za gol protivnika i ove sezone je postigao 10 golova u ligi. Možda će Solskjaer željeti pojačati konkurenciju, jer teško da je Odion Ighalo taj kalibar. Međutim, vrhunski napadači ne dolaze jeftino, a napad koji bi činili Martial, Rashford i Sancho, s Greenwoodom koji čeka šansu s klupe - bio bi veoma moćan.

Lijevo krilo | Marcus Rashford

Rashford je igrao odličnu sezonu, ali ga je siječanjska ozljeda leđa udaljila s terena. No, pokazao je da može predvoditi napad Uniteda i konstantno postiže golove. Zamislite koliko će ih dati kada bude u timu s Fernandesom.

Vrlo je moguće da se za Maddisona neće naći mjesto u timu Manchestera. Reprezentativac Engleske je odlično igrao ove sezone, ali bit će ga teže dovesti nego Grealisha. Također, činjenica da već devet utakmica nije postigao gol također mu ne ide u prilog.

A što je s Paulom Pogbom?

Francuz preživljava tešku sezonu i njegova profesionalnost je bila dovedena u pitanje više puta. Crveni vragovi bi tijekom ljeta mogli unovčiti Pogbu i taj novac upotrijebiti za unaprjeđenje tima novim stoperom ili napadačem.

Reakcije navijača Uniteda kad je Solskjaer dobio posao: 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.