Potpisali su za Dinamo isti dan kad i Brozović. Danas su u Cvetkovcu i Palestinu

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

DINAMO je 3. rujna 2012. na Maksimiru predstavio trojicu novih igrača. Tada su potpisali Marcelo Brozović, Ante Mrmić i Bryan Carrasco.

Sportski direktor Zoran Mamić bio je zadovoljan obavljenim poslom: "Zadovoljstvo mi je predstaviti naša nova tri mlada igrača. O Marcelu svi sve znate s obzirom na to da je igrao u Lokomotivi, a Ante Mrmić dolazi iz Varaždina kao naš novi vratar. Što se tiče Bryana Carrasca, on je mladi i A reprezentativac Čilea za kojeg mislimo da može dignuti kvalitetu naše momčadi".

Dinamo predstavio tinejdžera Brozovića nakon što ga je kupio od samog sebe

Prvi se predstavio 19-godišnji Brozović, kojeg je Dinamo za čak 2.4 milijuna eura kupio od samog sebe. Točnije, od svoje filijale Lokomotive. "Sretan sam što sam došao u Dinamo i nadam se da ću opravdati očekivanja. Nadam se da ćemo ove godine uzeti koji bod u Ligi prvaka, a svi znamo što su ciljevi Dinama u domaćem prvenstvu", rekao je Brozović i dodao: "Ne osjećam pritisak, za to nema razloga. Svaki trening i utakmicu ću dati sve od sebe. Vidim se u najboljih jedanaest, a vjerujem i u minutažu u Ligi prvaka".

Sin golmanske legende prvog dana u Dinamu: Otac kaže da sam bolji od njega u ovim godinama

Godinu dana stariji Ante Mrmić, sin poznatog hrvatskog golmana Marijana stigao je iz Varaždina u Dinamo. Ponosni tata naglašavao je kako je on odlučio tako iako mu je sin imao ponude klubova iz Serie A."Ovo je ostvarenje mog sna. Trenirat ću i raditi da budem što bolji, al moje vrijeme tek dolazi. Otac mi kaže da sam bolji nego on u ovim godinama", rekao je Ante na predstavljanju u Dinamu. 

Posljednji novi dinamovac koji se predstavio javnosti bio je 21-godišnji Čileanac Bryan Carrasco, koji je iz Audax Italiana došao na posudbu, ali uz izglednu opciju otkupa: "Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj i drago mi je što sam došao. I Pedro Morales mi je ispričao svašta lijepo o onome što me čeka."

Čileanac: Dinamo neće zažaliti što me je doveo

"Nismo ga uživo gledali, ali kroz skautske službe Udinesea i Bayera iz Leverkusena koje su ponajbolje na svijetu te s kojima surađujemo, smo obratili pažnju na njega. Ima fantastičnu igru jedan na jedan, centaršut i brzinu. Već je imao ugovor s Udineseom, no nije završio tamo zbog broja stranaca. Uvjeren da ćemo otkupiti njegov ugovor već na proljeće", dodao je mlađi Mamić. Carrasco, čiji je uzor Brazilac Dani Alves na kraju je poručio: "Dinamo neće zažaliti što me je doveo".

Brozović je nakon ovog predstavljanja ubrzo postao standardan u Dinamu, a samo dvije i pol godine kasnije prodan je u milanski Inter. Postao je legenda talijanskog velikana. Napustio ga je nakon osam i pol godina kako bi jučerašnjim prelaskom u saudijski Al Nassr za 25 milijuna eura godišnje postao daleko najplaćeniji hrvatski sportaš. No, što je bilo s ostalom dvojicom mladića s onog predstavljanja?

Brozović je postao najplaćeniji hrvatski sportaš. Što je bilo s ostalom dvojicom koje je Dinamo predstavio istog dana kad i njega?

Samo tri i pol mjeseca kasnije Mrmić mlađi napustio je Dinamo. Sportski direktor Zoran Mamić izjavio je kako je struka procijenila da nije kvaliteta za Dinamo, kojem su vrata čuvali Kelava i Mitrović. Raskinuo je ugovor s njim bez da je Ante iti sekunde branio za Dinamo.

Mladi golman je zatim igrao za Vinogradar, Segestu, Zavrč, Bistru, Inter Zaprešić i opet Varaždin. Od prije tri godine je u Tehničar Cvetkovcu, četvrtoligašu iz sela od 153 duše između Koprivnice i Ludbrega. Odigrao je 28 utakmica u SuperSport HNL-u, ali partiju života pružio je u proljeće prošle godine za Tehničar.

Od podravskog sela do čileanske Palestine

Klub iz Cvetkovca je nakon penala bio bolji od križevačkog Radnika u finalu Županijskog kupa. Junak osvajanja trofeja Koprivničko-križevačke bio je Ante Mrmić s tri obranjena penala i tako je svom klubu donio prvi pehar u gotovo 50 godina povijesti.

Bryan Carrasco kotirao je u Dinamu i kod Ante Čačića dosta bolje od Mrmića mlađeg. Od prve je nastupio protiv Osijeka, Rijeke i Cibalije u prvenstvu, dok je s klupe ulazio protiv Porta i kijevskog Dinama u Ligi prvaka. No, to je bilo sve od njega na Maksimiru i otišao je čim je došao Kruno Jurčić.

Samo pet mjeseci od dolaska u Dinamo te prije proljeća i otkupa ugovora kojeg je najavio Zoran Mamić. Carrasco je zatim u domovini igrao za Audax, pa u Meksiku za Tiburones. Prije tri i pol godine vratio se u Čile gdje standardno igra za Palestino, klub brojne palestinske zajednice u toj državi. Carrascovi palestinci drže 11. mjesto u čileanskoj Primeri, koja broji 16 klubova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.