Potpuno je moguće da do ovog Eura niste čuli za njega. Trenutno je najbolji strijelac

Foto: Profimedia

GRUPNA faza Europskog prvenstva je završila i poznati su svi parovi osmine finala. Poznato je i to da je hrvatska reprezentacija zauzela posljednje, šesto mjesto u krugu trećeplasiranih momčadi iz kojeg su četiri najbolje ušle u nokaut-fazu. A poznat je i najbolji strijelac uvodnog dijela Europskog prvenstva i potpuno je moguće da većina ljudi koji prate natjecanje uopće nije ni čula za njega.

Najviše golova u fazi po skupinama postigao je Georges Mikautadze, igrač čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura. U pitanju je 23-godišnji reprezentativac Gruzije, ekipe koja je jedno od najugodnijih iznenađenja turnira u Njemačkoj. I ne samo da je s tri gola najbolji strijelac grupne faze, tom učinku dodao je i jednu asistenciju pa je i igrač koji je u prvoj fazi turnira imao najbolju kombiniranu statistiku za sudjelovanje kod golova.

Za Gruziju je odigrao ukupno 28 utakmica i zabio 13 golova. Na ovom Euru bio je strijelac u sve dosadašnje tri utakmice. Zabio je Turskoj (1:3), Češkoj (1:1) i Portugalu (2:0), protiv kojeg je bio i asistent.

Rođen u Lyonu, vjeran Metzu

Mikautadze je rođen u Lyonu, a karijeru je započeo kao igrač B momčadi Metza. U najjači tim probio se 2019. i njegov je član i danas, nakon što je dio tog vremena proveo na posudbi u belgijskom Seraingu, a prošle sezone i potpisao za Ajax u transferu od 16 milijuna eura. Ondje se nije snašao i nakon devet utakmica za klub bez učinka nizozemski velikan proslijedio ga je Metzu na posudbu uz opciju kupnje za 13 milijuna eura. Metz je tu opciju iskoristio.

U prošloj sezoni zabio je 13 ligaških golova u 20 utakmica za Metz, u kojem je na ukupnom učinku od 38 golova i 13 asistencija u 64 odigrana susreta. Metz je krajem sezone u razigravanju za ostanak u prvoj ligi igrao protiv Saint-Etiennea. Prvu utakmicu je izgubio 1:2, u drugoj odigrao 2:2 i u novoj sezoni bit će drugoligaš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.