Potres u Buenos Airesu: Nevjerojatne snimke ludila nakon što je Rojo zabio za pobjedu

Foto: Sreenshot Twitter

ARGENTINA je preživjela. Nakon drame nad dramama, vratila se iz mrtvih i ostala je u igri.

U dvoboju 3. kola skupine D Svjetskog prvenstva Argentina je u Sankt Peterburgu pobijedila Nigeriju 2:1 i prošla u osminu finala.

Argentinci su poveli golom Lea Messija (14), a za Nigeriju je izjednačio Victor Moses iz kaznenog udarca u 51. minuti. Četiri minute prije kraja Marcos Rojo na dodavanje Otamendija donosi pobjedu Argentini i svjetski doprvak je ipak u osmini finala. Opet to nije bila uvjerljiva predstava Argentinaca, koji su se provukli kroz ušicu igle i protiv Nigerijaca, a 30. lipnja ih u Kazanju čekaju Francuzi.

Argentina je protiv Nigerije tražila spas i iskupljenje. Nakon boda protiv Islanda, uslijedile su brojne kritike, a nakon debakla protiv Hrvatske, čak i oni najoptimističniji navijači Argentine prestali su vjerovati u svoju reprezentaciju. Messi u prve dvije utakmice nije postojao na terenu i mnogi su bili spremni zaključiti kako ponajbolji nogometaš svijeta nikada neće osvojiti ono jedino što mu nedostaje – naslov prvaka svijeta. Neki su išli toliko daleko da su tvrdili da će ovo večeras biti zadnja utakmica maestra za Argentinu.

Međutim, Messija i Argentinu ćemo gledati barem još jednu utakmicu. Protiv Francuske sve je moguće. Europski doprvak bit će favorit protiv svjetskog doprvaka, no nakon što se Argentina u zadnji čas vratila iz mrtvih, nismo sigurni da će neuvjerljivi i blijedi Francuzi lako proći Argentinu.

Nakon tuge, bijesa i razočaranja, euforija vlada Argentinom. Tako je to kod njih. Samo jedan gol može u potpunosti promijeniti krvnu sliku cijele nacije. Nakon Hrvatske bili su otpisani, vlastiti navijači prijetili su im i tjerali ih kući, a Messi je bio etiketiran kao luzer koji će zauvijek ostati u sjeni Maradone.

Nakon Nigerije narativ se promijenio. Za argentinske navijače Messi i društvo opet su favoriti, a čovjek koji je jučer srušio rekord Maradone po broju driblinga, ponovno je najbolji svih vremena. Sve zahvaljujući slučajnom golu braniča Marcosa Roje iz 86. minute.

Utakmica je u Buenos Airesu praćena na otvorenom, a u trenutku kad je Rojo zabio za pobjedu, nastupio je kaos. Glavni grad Argentine pogodio je potres.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.