JELENA DOKIĆ

Potresno priznanje Jelene Dokić: Nije mi lako ovo pisati. Skoro sam si oduzela život

Foto: Screenshot

BIVŠA tenisačica Jelena Dokić već se dulje vrijeme bori s depresijom, o čemu je otvoreno više puta pisala na svom profilu na Instagramu. Tako je u listopadu pisala da si je ranije htjela oduzeti život, ali i da je uspjela izboriti se sa svim privatnim izazovima i izaći na drugu stranu. Današnja objava na Instagramu ponovno sadrži priznanje o želji da umre.

Dokić, kći oca Srbina i majke Hrvatice kroz karijeru je nastupala za zemlju svog oca i Australiju, svojevremeno je bila sjajna tenisačica koja je osvojila šest titula i 2002. godine bila je četvrta tenisačica svijeta. Ta 39-godišnjakinja iz Osijeka ipak je poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom, koji ju je tukao i zlostavljao, o čemu je pisala u autobiografiji.

Da sve traume nikako nisu iza nje, potvrdila je današnjom objavom na Instagramu priznavši da si je prije mjesec i pol željela oduzeti život.

Napisala što se dogodilo

"28. 4. 2022. – skoro sam skočila s balkona svog stana na 26. katu i oduzela si život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je tamno. Nema tona, nema slike, ništa nema smisla.... samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Posljednjih šest mjeseci je bilo teško. Stalno sam i svugdje plakala. Na poslu sam se skrivala u kupaonici da obrišem suze da me nitko ne bi vidio, a kod kuće neprestano plakala u svoja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo. Neprekidni osjećaji tuge i bola jednostavno nisu odlazili i život mi je bio razlomljen", napisala je u uvodu i nastavila:

"Krivim sebe, ne mislim da sam vrijedna ljubavi i uplašena sam. Također, znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda se počinjem mrziti jer se osjećam kao da nisam dovoljno zahvalna za sve i samo želim sve da okončam. Takav je zlokoban krug u mojoj glavi. Rezultat toga je: skoro da sam skočila s balkona na 26. katu i to se dogodilo 28. travnja. Nikada neću zaboraviti taj dan, samo sam željela da bol i patnja prestanu."

Dokić je opisala da je došla do ruba, a onda i da joj je stručna pomoć spasila život. "Nije mi lako ovo pisati, ali oduvijek sam otvorena, iskrena i ranjiva s vama i duboko vjerujem u moć dijeljenja priča s drugima. One nam mogu pomoći da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima."

"Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću reći da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak naprijed pa nazad, ali borim se i vjerujem da mogu proći kroz ovo", dodala je uz poruku da se nitko ne bi trebao sramiti svojih osjećaja, poručila da sve voli i nastavlja svoju borbu.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida KBC Zagreb (radi od 0 do 24 sata): 01 2376 335

Plavi telefon: 01 4833 888 Psihološki centar

TESA: 01 4828 888