Video od 18 minuta za nogometnu povijest: Sve je počelo kod kluba koji je Hajduku nanio najsramotniji poraz

Screenshot (Youtube)

KONAČNO je srušena i ta brojka! Cristiano Ronaldo postao je prvi nogometaš koji je u europskim klupskim natjecanjima zabio 100 golova.
 
Svoj 99. gol u Europi i 96. u Ligi prvaka zabio je u 47. minuti utakmice svog Reala i Bayerna za izjednačenje 1:1, a u 77. pogodio za preokret 1:2 protiv moćnih Bavaraca i tako se upisao u povijest. 
 
Ronaldov najveći rival Lionel Messi, ofenzivac Barcelone, ima tri gola manje, a na trećem mjestu je legendarni Realov napadač Raul sa 76 pogodaka.
 
Portugalac je za Real dosad zabio 84 gola u Europi, a prvih 16 postigao je u dresu Manchester Uniteda, kluba iz kojeg je 2009. godine u tada rekordnom transferu stigao u Madrid.
 

 
Do 100. pogotka Ronaldo je stigao u svojoj 143. utakmici u europskim klupskim natjecanjima. Put prema povijesnom uspjehu počeo je još 9. kolovoza 2005. godine, u kvalifikacijama Lige prvaka kada je zabio Debrecenu. I dok Mađare Ronaldo pamti po debitantskom golu, Hajduk ih pamti po najsramotnijem europskom izletu u povijesti splitskog kluba jer je ranije iste godine, u 180 minuta okršaja s Debrecenom, primio čak osam komada, a nije zabio nijedan...
 
 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.