EHF Liga prvaka

PPD - MOTOR 23:24 Zagreb se raspao u nastavku i izgubio ključnu utakmicu u LP-u

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RUKOMETAŠI PPD Zagreba izgubili su u Sutinskim vrelima od ukrajinskog Motora 24:23 i praktički izgubili izglede za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Momčad Vlade Šole izgubila je od izravnog konkurenta za zadnje mjesto koje vodi u doigravanje i, iako za Motorom sad zaostaje tek četiri boda, male su šanse da će do kraja natjecanja uspjeti skočiti na jedno od mjesta koja vode dalje.

Zagreb je u ovu utakmicu ušao s pet poraza u isto toliko kola i nikad nije bio bliže pobjedi nego večeras. Ukrajinci nisu odigrali ništa posebno, nekoliko puta su se "nudili" domaćinima, ali tehničke pogreške i nekoliko promašenih zicera prevagnuli su na stranu Motora.

Odlično otvaranje Zagreba

Vlado Šola je u najavi utakmice tražio od svojih igrača da igraju brže i agresivnije i tako je i bilo. Ašanin je otvorio utakmicu s tri velike obrane, napad Zagreba dobro je funkcionirao i u 13. minuti Matanović nakon krasne akcije zabija za 6:3. No, nakon što je Mandić u 15. minuti vratio na +3, Zagreb je polako gubio korak s gostima, ali isključivo zbog svojih pogrešaka.

Matanović je promašio zicer, pa su domaćini napravili prekršaj u napadu, pa presjekli kontru, pa opet napravili prekršaj u napadu i Motor se vraćao, da bi u 27. minuti prvi put poveo. Do poluvremena se igralo gol za gol i Laljek je sa sirenom zabio za 13:13.

Početkom drugog poluvremena Jandrić je skinuo sedmerac gostima, a Zagreb je imao dva napada za vodstvo nakon Mandićeva gola iz sedmerca, ali je uprskao obje akcije. Gosti su prvi put na dva gola razlike otišli u 40. minuti i prednost do kraja nisu ispuštali iako su nekoliko puta ponudili Šolinoj momčadi da se potpuno vrati. U 53. minuti Božić-Pavletić je imao sedmerac za 21:21, ali je pucao ravno u Maroza.

Promašeni ziceri za povratak

U sljedećem napadu Ašanin skida zicer i Božić-Pavletić izbija sam pred Maroza, ali u čistoj šansi pogađa Motorova golmana u ruku. Zaredala su se i isključenja, Božić-Pavletić je u 57. minuti zabio za 22:23, ali je Puhovskij vratio na +2 i Ukrajinci su rutinski sačuvali prednost do kraja.

Kod PPD-a je najbolji bio David Mandić sa šest golova, a po tri su upisali Matanović i Laljek. Zagrebovi golmani upisali su samo šest obrana, Ašanin pet i Jandrić jednu, dok je na drugoj strani Maroz imao deset, a Vjunik dvije obrane. Najefikasniji igrači Motora bili su Puhovskij i Malasinskas s po pet golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.