Preuzeo talijanskog prvoligaša pa istaknuo dvojicu Hrvata koji su utjecali na njega

Foto: Profimedia

VERONA je u četvrtak objavila da će prvu momčad preuzeti 35-godišnji Salvatore Bocchetti, kojem je to prvi posao u ulozi glavnog trenera u seniorskoj konkurenciji. Bocchetti je na klupu Verone došao kao zamjena za nedavno otpuštenog Gabrielea Cioffija, pod čijim je vodstvom momčad osvojila pet bodova iz devet utakmica i u zadnja četiri kola Serie A nanizala isto toliko poraza te se nalazi na 18. mjestu ljestvice.

Stručnjak rođen u Napulju igračku karijeru je završio 2021. u dresu Pescare, nakon devetogodišnjeg boravka u Rusiji, gdje je nosio dresove Rubina iz Kazana i moskovskog Spartaka. Ovaj je središnji branič u Serie A igrao za četiri kluba: Ascoli, Genou, Milan, ali i Veronu s kojom započinje trenerski put. Prošle sezone je u Veroni bio pomoćnik Igoru Tudoru, kojeg je i istaknuo kao čovjeka od kojeg je puno naučio.

"Počašćen sam time što me klub odabrao. Pun sam entuzijazma i želje za početkom. Obilježili su me način rada Ivana Jurića i Igora Tudora, kao igrača i kao trenera, te namjeravam, uz implementaciju nekih svojih ideja, nastaviti tim putem. Ova momčad može mnogo, a moj je posao na najbolji način iskoristiti njene kvalitete", rekao je novi Veronin trener.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.